БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

Брчанска Влада, на данашњој седници колегија, још једном је усаглашавала приходовну и расходовну страну буџета Дистрикта за текућу годину. Како се најављује, Нацрт буџета оквирно тежак 208 милиона марака, би званично на седници Владе могао бити разматран до краја месеца, а потом прослијеђен ка Парламенту, на коначну анализу и  усвајање.

Исплата пензија за месец децембар почеће данас, одлучено је на седници Управног одбора Федералног завода МИО/ПИО. Износи пензија остају исти као и претходни месец, што значи да најнижа износи 348, загарантована 450, а највиша 2.174 марке. Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске почео је с исплатом јучер, а којим је обухваћено преко 263.900 корисника права. Просечна пензија у РС-у је 366, марака, док је износ највише 1.932 марке.

Услед ниских температура у протеклих неколико дана Црвени крст Брчко Дистрикта сметио је два лица у статусу бескућника у своје просторије које се налазе у Бесцаринској зони. Денис Шехановић, секретер брчанског Црвеног крста, рекао је да је један бескућник већ напустио прихватни центар док се други након лекарског прегледа и конзумирања оброка и топлог напитка и даље налази у Центру на рехабилитацији.

Као и сваке године брчанске чланице Кола српских сестара „Мајка Јевросима“ поделиле су хуманитране пакете за најугроженије грађане Дистрикта. Према речима председнице удружења Славојке Иљић подељено је око 100 прехрамбено – хигијенских пакета, које су обезбедили уз помоћ бројних донатора. Она је указала и на пораст корисника ове врсте помоћи, те навела да им се свакодневно обраћа све више грађана у стању социјалне потребе.

Поводом божићних и новогодишњих празника синоћ је у Дому културе у Брчком  одржан концерт класичне музике који је организовало  Српско просвјетно и културно  друштво „Просвјета“. Овом приликом  наступили су врхунски  пијаниста Филипо Тениши из Италије и Доротеа Дивковић на флаути, ученица петог разреда брчанске Основне музичке школе.

Директор Видовданске трке Борислав Ђурђевић је градоначелнику Брчког Синиши Милићу уручио цертификат којим се потврђује да је ова спортска манифестација део светске лиге. Примајући цертификата Светске атлетске федерације којим је потврђен статус Видовданске трке градоначелник Милић рекао је да је Видовданска трка један од најважнијих спортских догађаја на подручју Брчког, а град ће као и до сада помагати и ову спортску манифестацију која је постала бренд Брчко дистрикта.

MD MONTEL