АКАДЕМИК НЕДЕЉКО СТАНКОВИЋ ДОБИТНИК НАГРАДЕ ЗА ЖИВОТНО ДЈЕЛО

JP Putevi Brcko

Академику проф. др. Недељку Станковићу поткрај 2018. године на Свечаној годишњој скупштини Европске академије наука у Београду уручена је награда за животно дјело. Награда је академику Станковићу уручена за изниман допринос човјечанству у области права, укључујући огромна достигнућа у научноистраживачкој дјелатности, проширења научних спознаја, као и за иновативна научна остварења и методе у примјени.

Поред овог признања, професор Станковић добитник је бројних европских и свјетских признања, од којих се посебно издваја почасни докторат из области права и историје буда и борилачких вјештина, који је добио од Асоцијације свјетских религија – International Fellowship of Martial Arts – India Branch. Поред тога, добио је од International Fellowship of Martial Arts – India Branch мајсторско звање 9ти Дан (Кудан) из области азијских борилачких вјештина.

Свјетска карате асоцијација Hachi – O – Kai уручила му је дана 27.03.2016. године у Лас Вегасу, САД, диплому великог мајстора борилачких вјештина Европе.

Добитник је признања Grand Master of the year 2015 и Grand Master of the year 2016, које му је додијељено у Лисабону. Професор Недељко Станковић уписан је у Лисабонску кућу славних међународних борилачких вјештина, 9. 05. 2015. године као Grand Master of the Year 2015.

Др Станковић проглашен је од Хуманитарне мисије из Индије свјетским промотером мира. Ово признање услиједило је на основу његових научних, спортских и других заслуга, које у себи садрже мирољубиве и хумане поруке.

Европски покрет у Босни и Херцеговини, поводом обиљежавања Дана Европе, додијелио је др Недељку Станковићу плакету за животно дјело – допринос развоју науке, културе и спорта у Босни и Херцеговини.

Редовни је члан Европске академије наука и умјетности у Салзбургу, Аустрија, а потпредсједник је и редовни члан Европске академије наука у Београду, Србија.

MD MONTEL