НАЈЛЕПШЕ ЧЕСТИТКЕ ЗА БОЖИЋ

JP Putevi Brcko

Божићне честитке  можете упутитити и електронским путем – то није противно вери! Важне су добре жеље и љубав коју упућујете!

Свечано празнично расположење обузима нас још од Светог Николе, а нарочито у дане породичних празника: Детинци, Материце, Оци и Туциндан подсећају нас на важност породичних веза.

Поклони и загрљаји, осмеси и пољупци обоје кућну атмосферу и подсећају нас на поштовање између деце и родитеља, између старије и млађе генерације.

Од Божића до Богојављења упутите поздрав “Мир божји! Христос се роди!”

На Божић, укућани се љубе и честитају једни другима празник, а положајник пожели здравље, срећу и напредак дому домаћина.

На други дан, обичај је и да се посете пријатељи. Ако нисте у могућности да лично честитате празник, добро је да пошаљете честитку – до скоро су се слале честитке са одштампаним текстом “Мир Божји – Христос се роди”! које се могу купити у православним храмовима.

Међутим, није противно вери ни да се честитка упути телефоном или електронском поштом и преко друштвених мрежа – важне су добре жеље и искрена љубав!

Поруке за Божић

– Куц, куц… Има ли кога? Дај отвори, смрзнућу се напољу. Зашто ме тако збуњено гледаш? Па ја сам само мали анђео који је дошао да ти пожели: да ти од данас све крене на боље, да за све имаш храбрости и воље, љубав да ти буде као најлепши сан и да ти све буде лепо као Божићни дан!

– Док небом лете пахуље беле, док се сада пољупци и дарови деле, анђели нек поруку понесу на крилима белим, да ти најсретнији Божић од срца желим.

– Нека ти Христово рођење донесе: ЉУБАВ – које данас мало има, СРЕЋУ – која је увек некако далеко кад нам је потребна, НАДУ – коју често губимо, ЗДРАВЉЕ – које кад имамо не чувамо, ПРИЈАТЕЉСТВО – које је данас баш ретко, УСПЕХ – који нам живот не гарантује. Христос се роди, срећан Божић теби и твојима :* :*

– Христос се роди, срећан Божић ! Замисли све ствари које би волела да ти се догоде и претпостави да сам ти их ја пожелео.

– Кад анђели упале Божићну свећу, то ти ја желим здравље и срећу. Хиљаду звезда кад направе пир, то ти ја желим љубав и мир.

MD MONTEL