Вучић ударио на Дачића: Оптужио Ивицу да шурује са опозицијом, пале “тешке” речи!

JP Putevi Brcko

Вучић је посебно критичан био према опозицији и представницима бившег режима који желе да се домогну власти, али није штедео ни Дачића и остале коалиционе партнере, нити своје саборце из СНС

Након критике да неки већ размишљају да буду језичак на ваги и поново промене страну, Дачић поручио да га вређа да, после свега шта је урадио са Вучићем, уопште одговара на таква питања.

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић у ауторском тексту у Куриру оштро је критиковао људе у сопственој партији, али и коалиционе партнере због шуровања с опозицијом. Показало се да прозивке Вучића највише секирају лидера социјалиста Ивицу Дачића, који му поручује да не треба да брине за СПС, већ да треба да се чува својих из СНС и осталих са напредњачке листе.

Вучић је посебно критичан био према опозицији и представницима бившег режима који желе да се домогну власти, али није штедео ни Дачића и остале коалиционе партнере, нити своје саборце из СНС.

– И не интересују ме њихове (представнике бившег режима који желе власт, прим. аут.) комбинације с неким људима из моје партије, појединим коалиционим партнерима који већ размишљају како би могли да буду језичак на ваги и опет промене страну – поручио је Вучић.

Дачић му саветује да завири у сопствено двориште!

– Сто пута сам рекао да Вучић не брине за СПС, нека брине за људе са његове листе. Они и без нас имају већину, али тако је направио листу да без његових партнера са листе он нема већину у парламенту, а они му ништа значајно нису донели у броју бирача. Тако да би било боље да обрати пажњу на њих, а и на људе из своје странке. Вређа ме да, после свега шта сам заједно урадио са Вучићем, уопште одговарам на таква питања – изјавио је Дачић за Курир.

Политички аналитичар Бобан Стојановић сматра да Вучић на овај начин покушава да дисциплинује своје саборце и савезнике.

– Нисам сигуран у истинитост тога да неко из владајуће коалиције већ сада размишља о преласку на другу страну. Мислим да је то само начин да се коалициони партнери мало дисциплинују, као и људи унутар СНС. А око промене стране, Вучић не сме да заборави како је 2012. године дошао на власт, не тако што је имао више мандата од претходне власти, већ тако што је “украо” СПС нудећи им место премијера и свакако да се тога плаши у будућности – оцењује он за Курир.

Дачић је у најмање два наврата одиграо улогу језичка на ваги. Први пут је 2008. направио прави салто мортале када је испалио управо Вучића и, упркос договору, није му омогућио да постане градоначелник Београда. СПС је тада ушао у коло са ДС, Г17 плус и СПО.

Четири године касније био је, поново захваљујући математичкој клацкалици, у позицији да у изборној ноћи самоуверено поручи: “Можда се не зна ко ће бити председник, али се зна ко ће бити премијер”. И постао је премијер, јер је Вучићу био неопходан за власт коју је преузео од Дачићевог дотадашњег партнера Бориса Тадића. СПС и СНС остали су до данас у политичком загрљају, иако је Вучић и без социјалиста окупио већину.

Извор: Еспресо/Курир

MD MONTEL