Рудари одбијају сићи у јаме

JP Putevi Brcko

Синдикат рудара РМУ Зеница синоћ је и званично донио одлуку о ступању у штрајк тако да зенички рудари, који су због неисплаћеног топлог оброка за новембар прошле године, јуче одбили у другој смјени сићи у све три јаме, и даље остају на површини.

Како је казао члан Синдиката Нијаз Субашић, рудари очекују да се током дана ријеши проблем с Градском управом Града Зеница, која им је у петак блокирала рачун због прекида исплате дуга за накнаду за кориштење комуналног земљишта.

“Наше водјство, заједно с менаџментом фирме, поново је отишло у Градску управу, да покушају постићи договор. Градоначелник Фуад Касумовић их јуче није могао примити“, наводи Субашић.

Истиче да су из објективних разлога били пронађени обуставити исплату дуга по споразуму па им је због дуга од милион КМ Град Зеница одлучио блокирати рачун.

“Протеклих 20 година нико ништа није платио, а овај менаџмент је платио 1,2 милиона КМ. Не бјежи се од плаћања ни остатака дуга на рате, али чим се деблокира рачун. Новац је спреман“, истиче Субашић, додајући да рудари живе од тог топлог оброка.

Рудари, који нису радили ни трећу смјену, јутрос се нису окупили на капији испред управе подузећа, али нису сишли у јаме.

Извор: БН

MD MONTEL