У Атини због снега затворене школе

JP Putevi Brcko

Снежни талас који је захватио Грчку стигао је и до Атине, где су хладноћа и снег у центру града ретка појава. Током ноћи, забелели су се кровови, паркови и аутомобили чак и у приобалном делу где је температура увек за неких четири до пет тепени виша него у северним деловима града.

Температура је током ноћи пала на нулу, па су локалне власти одлучиле да данас остану затворене школе у већини атинских општина. Обустављени су сви радови на улицама јер за Атину је ово – озбиљна зима. Затворени су локални путеви на северу града јер су снег и лед онемогућили саобраћај.

Предузимају се велики напори да пут Атина-Ламија остане проходан за саобраћај јер су, због великог снега, у току ноћи неке деонице биле затваране. На Евији је и даље драматично јер су се формирали сметови, због кидања електричних водова нестајало је струје. Драматично је и на Пелопонезу, али метеоролози предвидјају побољшање времена.

У централним и северним деловима Грчке зима је показала зубе јер се температура у Флорини, Касторији и Пелији, близу албанске и македонске границе, спустила до минус 17 степени. Солунски аеродром био је затворен за саобраћај, а многа возила била су завејана.

Извор: Политика

MD MONTEL