У АУТОРСКОМ ТЕКСТУ Вучић практично најавио издају и намеру да сруши границе Србије

JP Putevi Brcko

Ако неко сумња да став из наслова није тачан, нека прочита текст Председника Србије Александра Вучића и УСТАВ Републике Србије.

Компромис у политици није пораз, већ победа и њега не сме да буде само с будућношћу, поручио је председник Србије Александар Вучић.

– Ово говорим иако знам да то Срби неће и не желе да прихвате, јер лакше је живети у сопственим митовима и хвалоспевима него у реалности. Још много тога мораћемо да мењамо – поручио је председник.

Он је истакао да је неопходно да се „људима, свим људима, каже истина“.

– Да свима буде јасно да нерешавањем косовског чвора Србија губи, губи оно што јој је најважније, а то су њена деца и њена будућност. Да нежним српским ушима, ненавиклим на сурову косовску истину, кажеш да на нашем Косову и није све наше, а ако јесте, да питаш народ: а шта бисмо ми то радили са најмање 80 албанских посланика у нашој скупштини, и да ли би довека Србију, уз све наше српске свађе, водили неки Тачи и Харадинај, све и да то хоће, а неће. Да кажемо лицемерима који подржавају такозвани „замрзнути конфликт“, да је то, немогуће као што је немогуће Косово без Албанаца. Наш посао је да спречимо да Косово остане без Срба – поручио је Вучић у ауторском тексту за „Курир“.

“Србија се већ променила”

Како каже, истина је да се Србија већ променила, не само по рекордном расту бруто домаћег производа у претходној години, нити по највећем износу инвестиција у региону или суфициту у каси, новим клиничким центрима, болницама, већој запослености, већ по ономе чиме се данас бави.

Вучић, како пише, није спреман нити хоће да икоме обећа да ће без труда, тешког рада и огромног напора ишта бити боље.

– Уосталом, само сам се насмејао када сам у неким новинама прочитао жеље за Нову годину у којој неки хоће боље зараде уз мање рада. У то не верујем и никада нећу. Верујем у више рада и бољи живот. Без више рада, бољег живота неће бити. Ова земља је пред тешким одлукама, пред новим политичким и економским изазовима, који захтевају још реформи, и било какво улагивање било онима који ме воле, било онима који ме мрзе неће учинити да све то буде урадјено лакше, ни безболније – пише Вучић.

Истиче да није, како каже, човек компромиса, када је реч о будућности и о ономе каква она треба да буде.

– Донели смо најтеже одлуке 2014. године и захваљујући тим, непопуларним мерама, данас здравствени радници, наши полицајци, војници, социјални радници, учитељи и наставници имају више од 20 одсто веће плате у реалном износу него пре смањења. Управо зато нећу да се додворавам никаквим популистичким мерама које би ми донеле једнократну популарност, а дугорочно разориле земљу. Такође, ни од кога никада нећу да тражим милост за оно што сам урадио – наводи председник у свом тексту.

Вучић подсећа да је у Нишу отворено шест нових фабрика, нови Клинички центар након више деценија током којих су фабрике у Нишу биле затваране и уништаване.

– И коме год да се то не свиђа, нека шета, нека се буди, али нека не очекује од мене да ћу престати да радим баш исто то што сам и радио: да отварам фабрике, јурим инвеститоре, запошљавам људе и борим се да ова земља буде још јача, боља и удобнија за живот. Ова земља је ушла у фазу у којој нема више колективног страха од разних несрећа, и у којој је све израженија потрага, тежња за срећом – пише Вучић.

“Срећа није лак посао”

Србија, наводи он, више није отпадник ни из времена, ни из простора, а најмање из света и тежња за срећом, заједничком и појединачном, више није табу тема.

– Једино што сам ја у целој тој причи доследни следбеник оних Епикурових тврдњи по којима наћи срећу није ни најмање лак посао. Управо супротно, за срећу има да се ради, и то много више него за било коју несрећу. Она не пада са неба, него се гради, бори се за њу, ради се, производи, ствара. На онај начин који смо и почели. Уз тешке одлуке, уз бригу о заједничкој каси, уз инвестиције, путеве, болнице, фабрике и све мањи број незапослених људи. И уз још једну ствар. Без компромиса са онима који би да Србију да врате у прошло време – пише председник.

Како каже, не може бити никаквих уступака представницима бивших режима, јер су они део несреће у којој је Србија живела док су се они богатили и уживали.

– Просечна плата у њихово време је била, уз нарастајући јавну дуг, максималних 329 евра, док је данас 460 евра, минималац је био максималних 162 евра, данас је 230 евра. Додуше, тада су носиоци власти били много богатији. Неки од њих зарадили су и више од 500 милиона евра током свог званичног мандата. Без повлачења пред њима, без икаквих договора с таквим политичарима, и без трунке страха пред њиховим покушајима да се поново дочепају власти, која је за њих ништа друго него нова распродаја свега што у Србији вреди – наводи се у ауторском тексту Вучића.

Желим промене

Не интересују га, како каже, „њихове комбинације са појединим људима из његове Српске напредне странке, појединим коалиционим партнерима који већ размишљају како би могли да буду језичак на ваги и опет да промене страну“.

– Нисам вас се уплашио, свих заједно, ни најмање. Све сам то знао од првог дана. Знао колико је тешко Србију и себе мењати, знао како и колико се успех у Србији не прашта и борићу се свим срцем и свом снагом јер, како је Пашић рекао, једина мера политике је мера успеха – пише Вучић.

Он поручује да жели промене, чак и када постоји толики број оних који никакве промене неће, али хоће да им буде боље.

– И омогући ћу им то. Шетаће ти лоши политичари у Србији, баш онако како не би могли ни у једној од свих оних земаља које данас изражавају своје симпатије за њихове шетње. Без полиције и без икакве репресије. За више од тога мораћемо сви само више да радимо. Зато што наша кућа, Србија, више никада неће бити оронула. Али ће бити промењена. И боља, и лепша, и чистија, и већа, по свему што праву величину и чини. То је моја политика, и наравно да сам, али увек, спреман да проверим колика јој је права подршка, баш на оном месту на којем се свака политика и проверава. На бирачком месту – поручује Вучић.

Указао је и да Слободана Милошевића, Бориса Тадића, Војислава Коштуницу „нико није цртао као Пиночеа или Хитлера“, али да њега јесу и да то показује „колико смо као друштво напредовали и земљу демократизовали“.

Према његовим речима, Србија више неће бити „оронула кућа“, већ „боља, лепша, чистија и већа“, јер он није „човек компромиса када је реч о будућности“.

Извор: србининфо

MD MONTEL