БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

У Брчком је одржан свечани пријем поводом Дана Републике Српске. Домаћин славља била је председник Републике Српске Жељка Цвијановић. Свечаност је започела полагањем венаца на Споменику Српским браниоцима Брчког, а након тога у хотелу „Јелена“ присутнима су се обратили Жељка Цвијановић и градоначелник Синиша Милић. Присуство великог броја људи дефинитивно показује чврсту везу Републике Српске и њених држављана који живе на простору Брчко Дистрикта.

Поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, а на основу одлуке председника Српске, протојереј ставрофор Славко Максимовић из Брчког одликован је Медаљом заслуга за народ. Њоме се у миру одликују појединци, установе и друге организације за допринос у развоју и напретку Републике Српске. Натпис на медаљи гласи: За крст часни и слободу златну, Република Српска.

Лек „Тресиба“, који са са својим дугоделујућим инсулином код дијебетичара показао јако усешним, нашао се есенцијалној листи Фонда здравственог осигурања. Прим. др. Адмир Чандић, председник Комисије за лекове Фонда изјавио је да је ово само један од петнаест лекова којим је есенцијална листа допуњена протекле године.

Након што су обимне снежне падавине половином децембра прошле године изазвале доста проблема око чишћења саобраћајница, тротора и паркинга у Брчко дистрикту, надлежне зимске службе у међувремену су покушале исправити уочене недостатке. Очекујемо да ће наредних дана снег падати на подручју Брчког али верујемо да интезитет падавина неће бити такав да ће проузроковати веће проблеме и застоје, истакао је Јасмин Мемишевић заменик директора за одржавање путне мреже у ЈП Путеви Брчко.

MD MONTEL