Чланови Удружења „Радост“ обрадовали 40 породица

KOLUBARA Brčko

За вријеме празника, добротворно удружење Радост традиционално је подијелило помоћ социјално-угроженим породицама.

А њихову активност је потпомогла српска дијаспора, али и сам новац чланова овог Братства који чланарином допуњавају буждет намјењен за лица којима је помоћ неопходна.

У данашње вријеме сиромаштво и оскудица не бира ни мјесто ни одређену популацију, међутим, како тврде у Удружењу Радост, парадоксално је што све већи број породица у сеоским срединама воде битку за егзистенцију.

Колико је озбиљна ситуација у нашем друштву по питању оскудног живота наших суграђана, препознала је и Епархија зворничко-тузланска, која је по Благослову његовог преосвештенства епископа Фотија основала нову добротворну организацију „Тројеручица“ при епархији, како би дала свој допринос у развоју бољег животног стандарда за све грађане. Иако је основана прије мјесец и по дана, већ је учинила конкретне кораке у помоћи угроженом становништву.

С обзиром да велики број породица живи искључиво од помоћи добрих људи, свих ових година Удружење Радост улаже напор да што већи број социјално-угрожених лица обиђе и помогне како би имали живот достојан човјека. Како кажу из овог братства, њихови чланови имају спискове приоритетних корисника, али се она из дана у дан проширује, што је апел свима нама, да као друштво морамо преузети одгворност да системски ријешимо проблем сиромаштва.

Извор: нтв арена

MD MONTEL