Članovi Udruženja „Radost“ obradovali 40 porodica

KOLUBARA Brčko

Za vrijeme praznika, dobrotvorno udruženje Radost tradicionalno je podijelilo pomoć socijalno-ugroženim porodicama.

A njihovu aktivnost je potpomogla srpska dijaspora, ali i sam novac članova ovog Bratstva koji članarinom dopunjavaju buždet namjenjen za lica kojima je pomoć neophodna.

U današnje vrijeme siromaštvo i oskudica ne bira ni mjesto ni određenu populaciju, međutim, kako tvrde u Udruženju Radost, paradoksalno je što sve veći broj porodica u seoskim sredinama vode bitku za egzistenciju.

Koliko je ozbiljna situacija u našem društvu po pitanju oskudnog života naših sugrađana, prepoznala je i Eparhija zvorničko-tuzlanska, koja je po Blagoslovu njegovog preosveštenstva episkopa Fotija osnovala novu dobrotvornu organizaciju „Trojeručica“ pri eparhiji, kako bi dala svoj doprinos u razvoju boljeg životnog standarda za sve građane. Iako je osnovana prije mjesec i po dana, već je učinila konkretne korake u pomoći ugroženom stanovništvu.

S obzirom da veliki broj porodica živi isključivo od pomoći dobrih ljudi, svih ovih godina Udruženje Radost ulaže napor da što veći broj socijalno-ugroženih lica obiđe i pomogne kako bi imali život dostojan čovjeka. Kako kažu iz ovog bratstva, njihovi članovi imaju spiskove prioritetnih korisnika, ali se ona iz dana u dan proširuje, što je apel svima nama, da kao društvo moramo preuzeti odgvornost da sistemski riješimo problem siromaštva.

Izvor: ntv arena

MD MONTEL