Шкабо – Београдски синдикат: Не мислим ништа лоше о било ком протесту против неправде и насиља

JP Putevi Brcko

Драго ми је што су људи на улицама Београда јер не мислим ништа лоше о било ком протесту против неправде и насилничког понашања, али не знам зашто се на тим скупима ниједним словом не помиње Косово и Метохија, казао је Бошко Ћирковић Шкабо из Београдског синдиката (БС).

Коментаришући актуелне градјанске протесте у Београду, Шкабо је за агенцију Бета рекао да не може бити ништа лоше у томе што људи протестују против како је рекао, „једне суштински врло лоше ситуације“.

„Једно је шта се прича а друго је шта се ради. Људе можеш да лажеш да им је боље него што јесте, да су слободнији него што јесу, да су ситији него што јесу, али свако зна како се осећа, шта је појео и ко га је све и на који начин буквално силовао тог дана“, навео је Шкабо.

Наводећи да смо конкретан одговор на питања која су градјани поставили на протестима могли да видимо претходних дана у виду ослобадјајућих и условних пресуда за људе који су били „не осумњичени, него су признали кривицу за неке инциденте“, Шкабо је изразио задовољство што како је рекао, „људи не пристају да се погнуте главе помире са тим“.

„Ова ситуација има континуитет једне суштине где смо ми као раја јебена странка…Мислим да је време да се те ствари суштински промене, не знам која ће то политичка гарнитура урадити али не може бити ништа лоше што људи протестују против једне суштински врло лоше ситуације“, казао је члан Београдског синдиката.

Шкабо је казао да не зна зашто се на протестима „ниједним словом“ не помиње Косово и Метохија као како је рекао, „статусно проблематичан моменат у оквиру Србије који се већ доста дуго вуче“.

„Нико не помиње ни у парламенту ни на улици те преговоре са такозваном државом Косовом који су све само нису транспарентни“, казао је Шкабо.

Он је додао да Србију данас види као своју земљу која се рапидно празни по питању младости и разних других капацитета.

„Београд се гради, ту су нове зграде са једне стране али се налазимо пред опасношћу да остану лепе кулисе и шкољка у којој више неће бити младости и талента“, оценио је Шкабо.

Говорећи о музици, Шкабо је подсетио да БС ове године обележава 20 година од првог концерта и најавио да ће за мање од 15 дана избацити соло албум са 14 песама које је урадио са ДЈ Сајлентом из Лтдфм-а.

„Имамо десетак песама у различитим фазама завршавања, надам се да ће песма ‘Друже’ коначно изаћи. Опремили смо студио додатном опремом, радимо полагано, неки брже неки спорије. Апсолутно нећемо престати да правимо музику, гледаћемо да се одазивамо на што више позива на концерте који веровали или не, заиста постоје баш зато што људи слушају нашу музику а ми нисмо имали прилике често да наступамо због породичних и пословних обавеза“, казао је један од чланова Београдског синдиката.

Шкабо је свима пожелео да у новој години „што мање другима чинимо оно што не бисмо волели да други чине нама“.

„Радите на себи, смислите шта вас занима у животу и радите на томе“, додао је Шкабо.

Извор: бета

MD MONTEL