Шта Задранин замера медијима у Србији

JP Putevi Brcko

Против Задранина Јуре Зубчића поднета је кривична пријава због тога што је графит „Уби Србина” написан на згради месног одбора задарског већа преправио у „Љуби Србина”

Објаву Јуре Зубчића на његовом фејсбук профилу, а у вези са спекулацијама појединих медија у Србији да ће бити кривично гоњен због преправке графита, преносимо у целини:

„Како сам опет придобио медијску пажњу морам реаговати!
Дакле, српским медијима желим поручити пар ствари! Кад се борим против говора мржње борим се на свим странама без обзира на националност или било које друго обележје.

Овај логички след који ви изводите је изузетно безобразан и опасан. Управо је то узрок све веће појаве мржње и док као подржавате борбу против истог ви је итекако потичете јер ви на темељу једног анонимца који је поднео пријаву доносите закључак о једном целом народу. Господо, ако вас се тако може назвати, ви сте један од значајних узрока све широј појави говора мржње. Не желим вас ни питати је ли вас срам.

Па да поновимо. Новинари драги, не чека ме затвор јер о пријави се тек треба одлучити, друго припадност једном народу не доказује да је ико болестан, геноцидан или пак генетски мрзе. То што ви мржњу користите за властите кликове притом не мислећи на последице које стварате не значи да се неког генетски може уопште мрзети. Даље, да сте добро прочитали што сам написао видели бисте да сам свакако похвалио рад полиције јер су они по закону мене само морали позвати тако да и њих неправедно прозивате.

Да сте стварно борите против говора мржње овакве наслове не бисте писали. Штавише, ви га потичете.

Жао ми је државе Србије јер има овакве медије. Људи у Србији то нису заслужили, далеко су обични људи изнад ових ваших наслова и уверен сам да се већина људи у Србији срами Вас!

А оно што мене највише радује у целој причи је то што је реакција мојих суграђана, а и људи изван Задра јако великом већином позитивна.”

Задранин кажњен јер је преправио графит „Уби Србина”?

ЗАДАР – Против Задранина Јуре Зубчића поднета је кривична пријава због тога што је графит „Уби Србина” написан на згради месног одбора задарског већа преправио у „Љуби Србина”.

Наиме, почетком децембра непознати починиоци написали су тај графит на згради, а Зубчић је испред речи „Уби” додао слово „Љ”, тако да је графит гласио „Љуби Србина”, преноси загребачки Индекс.

„Не трпим говор мржње и зато сам синоћ исправио графит. Пуно је лепше гледати поруке љубави, него поруке мржње”, рекао је тада Зубчић.

Међутим, он је данас на свом фејсбуку објавио да је због исправљања графита против њега поднета кривична пријава и да је због тога био у полицији на разговору.

„Поднета је кривична пријава против мене због уништавања туђе имовине због дописаног слова ‘Љ’, те сам данас поводом тога био у полицији на разговору. Признајем да сам дописао слово Љ, али не сматрам да сам уништио туђу имовину, већ управо супротно, поправио сам је”, написао је Зубчић.

Истовремено, он је позвао особу која га је пријавила анонимно да то уради пуним именом и презименом и запитао се да ли је то исто урадио и против онога ко је написао првобитни графит.

MD MONTEL