Woodstock 50 фестивал потврдио датуме и локацију одржавања

JP Putevi Brcko

Након вишегодишњих гласина и нагађања, стигла је потврда да ће се службени Woodstock догађај одржати у Watkins Glenu у New Yorku како би прославили 50. годишњицу од 16. до 18. августа.

Суоснивач фестивала, Michael Lang, изјавио је за Rolling Stone да ће Woodstock 50 имати „еклектичан“ избор умјетника који ће створити пан-генерацијски lineup за прославу једног од најважнијих историско значајних музичких фестивала које је свијет икада познавао. „Бити ће хип-хопа, рока и попа, а наступити ће и неки од легендарних бендова с изворног фестивала“, каже Ланг.

Према Лангу, „новији бендови“ ће организовати „прославе умјетника из оригиналног Woodstockа“ као што су oe Cocker, Jefferson Airplane, Band и Janis Joplin.

Више од 40 извођача већ је потврђено и док се шире гласине о томе ко би се још могао појавити међу извођачима, организатори нису још објавили никакве информације о томе. Цијели lineup и улазнице се очекују током фебруара.

Ланг је дистанцирао надолазећи догађај од Woodstockа 1999., који је резултирао таласом тужби до којих је дошло због генералног недостатка воде, извјештаја о сексуалним нападима у „mosh jamama“ те пожарима и нередима који су се догодили на фестивалу. „Woodstock “99 био је само музичко искуство без друштвеног значаја“, рекао је. „Била је то само велика забава. С овим фестивалом се враћамо својим коријенима и нашој изворној намјери. И овог пута ћемо све имати под контролом.“

Извор:МixmagАdria/ОбјективМедиа

MD MONTEL