РАДИ КАО ДА ТИ НОВАЦ НЕ ТРЕБА, ПЛЕШИ КАО ДА ТЕ НИКО НЕ ГЛЕДА: Обавезно прочитајте највреднију лекцију живота!

Kolubara

Већини људи живот прође у уверавању да може још боље, још више, и док ка томе стремимо и гушимо се у незадовољству, нисмо свесни колико смо заправо срећни и колико имамо!
Адвертисементс

На пример, уверавамо себе да ће живот бити бољи кад уђемо у брак, добијемо дете, а затим још једно… Онда смо фрустрирани зато што деца нису довољно велика, бићемо задовољнији кад порасту.

Али, онда смо исфрустрирани јер се са пубертетлијама тешко излази на крај… Сигурно ћемо бити срећнији када изађу из тог периода… Говоримо себи да ће нам живот бити испуњен кад се наш партнер промени, кад купимо нови ауто, кад одемо на путовање, у пензију.

Права је истина да не постоји бољи тренутак за срећу од управо овог тренутка! Признали то себи или не, живот ће увек бити испуњен неким тешкоћама, препрекама, проблемима…

Зато научите да цените оно што имате, радујте се сваком мирном и срећном тренутку, чувајте успомене, али запамтите – време никога не чека! Зато, престаните да чекате да отплатите ауто, да купите нову кућу, да деца оду од куће, да наставите студије, да изгубите 10 кг, да одете у пензију, да дође лето, да дође пролеће, да дође зима, да дође јесен…

Нема бољег тренутка за срећу од овог! Срећа је пут, а не циљ! Послушајте старе индијанске мудрости – радите као да вам новац не треба, волите као да никада нисте били повређени и плешите као да вас нико не гледа!

Извор: Стил / Савјетник Успеха

MD MONTEL