ТАКО МИ БРАТА ХИПОКРАТА

JP Putevi Brcko

„Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужнице против три докторице у ЈЗУ „Здравствени центар“ Брчко због сумње да су при издавању медицинске документације користиле звања која нису имале. Педијатар Н.Е. трансфузиолог Н.П. и интерниста В.В.П. оптужене су да су радећи на пословима лекара у медицинским документима које су издавале наводиле неприпадајућа субспецијалистичка звања“ – стоји у саопштењу за јавност које је издало Тужилаштво Брчко дистрикта.

А ми смо се искидали од смеха када нам је колега пре неколико година причао да му је педијатар показала туђу бебу уместо његову. Мало је фалило и селфи да уради са туђом бебом. Срећа његова те му је супруга ипак била присебнија од њега, зна жена шта је родила, те су из болнице изнели њихову а не туђу бебу.

Гледано са ове дистанце и није никакво чудо што је педијатар направила грешку – није жена имала диплому за препознавање беба!!!

Мада, реално није ово никакво чудо. Ово је Кондоминијум државе БиХ и овде је овако нешто сасвим нормалнo. Зна јавност за медицинско особље са аутомеханичарским занатом. Кажу, ДОБРА ЈЕ У АЛАТИМА, па што не би била добра и у медицинским инструментима. Зна јавност и за оне „протеране медицинаре“ из других средина због „квалитетног“ рада који данас у Кондоминијуму раде безбрижно „свој посао“. Препричавају се приче и за постављени „руски“ гипс на отвореном прелому. Ево и Тужилаштво је потврдило да имамо докторе без одговарајуће дипломе. Ко зна, можда је некоме извађен бубрег уместо зуба ал` ни тај још увек није свестан због чега има ожиљак на стомаку. Класична Кондоминијумска савршеност у  нестручности, корупцији, бахатости и другим махинацијама у овдашњим ЈАВНИМ КУЋАМА.

Мора се признати да, када је здравство у питању, НА НАШУ СРЕЋУ, има у Кондоминијуму и веома квалитетних доктора као и осталог медицинског особља који свој посао раде стручно и са љубављу.

Ипак, поставља се питање ИМА ЛИ ШЕФОВСКЕ ОДГОВОРНОСТИ око најновијег случаја за које је Тужилаштво подигло оптужницу? Једино будала може да верује да шефови и менаџмент нису знали све ове године да овако нешто постоји. Хоће ли Тужилаштво, по командној одговорности, казнити и шефове, директоре, министре? Хоће ли неко, као морални чин, дати оставку? Ипак ради се о лечењу људи… да, заборавио сам да је у Кондоминијуму морал давно препливао Саву у потрази за неким бољим послом у Немачкој или Аустрији.

Познавајући овдашњи систем, не би зачудило да се на крају деси као у оној народној, ТРЕСЛА СЕ ГОРА, РОДИО СЕ… ХИПОКРАТ!

Брате Хипократе, твоја заклетва одавно је изгубила сваки смисао!

MD MONTEL