Отворена Пандорина кутија: Затражена провјера диплома запосленика Парламента БиХ

JP Putevi Brcko

Затражено је да сви запослени у Парламенту БиХ доставе дипломе о стручној спреми на увид. Провјеравати ће се дипломе свих запослених са виском и средњом стручном спремом.

Секретар Заједничке службе Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Кенан Вехабовић данас је потенцирао ово питање на Колегијуму Секретаријата.

Вехабовић је некадашњи инспектор високог образовања у Кантону Сарајево, па је у складу с тим и предложио провјеру диплома запослених у Парламенту БиХ.

„Као секретара Заједничких служби затражио сам провјеру диплома ВСС и ССС. Први сам ја на списку. Ми смо највише законодавно тијело у БиХ и тражим провјеру за све запослене у Парламенту БиХ“, казао је Вехабовић Патрији, истичући да се „прво у својој кући поспремају ствари.“

Прича коју је објавио магазин “Журнал” отворила је Пандорину кутију о куповини средњошколских и факултетских диплома у Босни и Херцеговини. Дипломе су кривотворене и продаване у приватним школама у Кисељаку и Широком Бријегу.

Откривено је и то да су три дугогодишња службеника Полицијске управе Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево имала невалидне дипломе средње школе.

„Желим као легалиста да, тамо гдје могу, иницирам провјере диплома“, казао је Вехабовић за Патрију.

Извор: Патриа

MD MONTEL