Ухапшен вехабиjа, спремао терористички напад у Србиjи

JP Putevi Brcko

Припадник вехабиjског покрета „Дава тим центар“ Aрмин Aлибашић, коjи jе ухапшен 13. jануара у Новом Пазару, спремао jе терористички напад у Србиjи, пише „Блиц“.

Како наводи лист, Алибашића су у том покушају спречили припадници Безбедносно-информативне агенције и полиција.

Алибашић је неколико сати пре него што је ухапшен био у селу надомак Ђурђевих ступова, где је и претходних година вежбао борилачке вештине, изводио тактичку војну обуку, вежбао камповање и преживљавање, итд.

„Армин је праћен и заустављен у Новом Пазару, а са собом је носио ранац. У њему је била једна ваздушна пушка са оптичким нишаном и припадајућим дијаболама, док је за његовим појасом пронађен нож, али и УСБ меморија“, објашњава неименовани саговорник листа.

Према информацијама до којих је дошао „Блиц“, у породичној кући Алибашића у Новом Пазару на поткровљу полиција је открила импровизовану хемијску лабораторију са већом количином хемијских супстанци, елементе намењене за пуњење као што су метални опиљци, а који служе за израду импровизованих експлозивних направа, приручник за прављење експлозивних направа, белешке о градовима и њиховим удаљеностима од Новог Пазара, заставе терористичке организације тзв. Исламске државе, мачете и неколико импровизованих мета.

„Алибашић је у претходном периоду израђивао експлозивне направе које је тестирао у природи и риболову. Зато и постоји сумња да је наредних дана планирао терористички напад у нашој земљи“, каже саговорник листа.

Ухапшеном Алибашићу одређен је притвор након чега ће бити саслушан у тужилаштву. Један од лидера „Дава тима“ Амир Бишевац наводно је коментарисао да је забринут за Алибашића „да не уради нешто што не треба“. Како „Блиц“ сазнаје, дешавало се да Алибашић својим блиским идеолошким везама не одговара на телефонске позиве по неколико дана, што је код њих изазвало забринутост.

MD MONTEL