Прихваћен приједлог оца Тијане Јурић: Србија уводи доживотну робију!

JP Putevi Brcko

У Београду је у згради Предсједништва одржана сједница Савјета за националну безбиједност којом је предсједавао предсједник Србије Александар Вучић. Сједници је присуствововао читав државни врх.

– Криминалци, држава ће да вас прегази! Згазићемо вас! Одлучили смо, и то ће све бити спроведено у наредних 20 дана, да уведемо оно што немамо, а што имају све развијене земље Запада као Њемачка, Аустрија… Због чега ће на нас да се обруше сви борци за људска права… Изгледа да смо само ми на Балкану меког срца… Значи, уводимо доживотну робију и драконске казне! За силоватеље некада је био минимум три године па час посла изађе из затвора… Е то више тако неће моћи! Сад ће за силовање казне бити од 5 до 15 година, за насиље у породици минимум годину дана, а за убиство је било од 10 до 20 година а сад ће бити дупло! Па коме се исплати, па онда да те видим да ли ти се исплати да дилујеш дрогу, да силујеш…

“Прихваћен приједлог оца Тијане Јурић… Њемачка има доживотну, што ми да немамо”

– Уводимо доживотну робију за оне који су починили најтежа кривична дјела – за вишеструке убице, убице дјеце и друга најтежа кривична дјела, рекао је Вучић и додао да је тиме прихваћен приједлог дјела јавности и Игора Јурића.

– Како је рекао, за силовање убудуће казне неће бити од 3 до 12 година, већ од пет до 15 година, али без могућности ублажавања казне. Нико неће моћи да добије мање од 5 година – нагласио је Вучић и додао: Мининална казна са 6 мјесеци биће увећана на на годину дана затвора за насиље у породици, а за све ћемо ићи за макар од 35 до 50 одсто увећања максималних казни.

– Данашња сједница Савета за националну безбиједност имала је двије тачке – једна је Косово и то ћу оставити за други пут, а друга је криминал – рекао је Вучић који је потом наставио таксативно да излаже кривично дјело по кривично дјело и досад изрицане благе казне за та дјела.

– Биће то дуга и јака борба са криминалом, али се радујем побједи права и правде! Криминалци, прегазићемо вас! Згазићемо вас – додао је Вучић.

“Прегазићемо криминалце, уводимо доживотну и драконске казне и све то за 20 дана”

Вучић је данас најавио увођење драконских казни за починиоце кривичних дела, укључујући и доживотну казну затвора. Он је додао и да је држава одлучна да побиједи најтеже облике криминала и корупције.

Најавио је и измјену казнене политике, посебно за кривична дјела насилничког понашања и силовања, педофилију, убиства дјеце и трговину оружјем и наркотицима.

MD MONTEL