Још једна хуманитарна акција ученика Пољопривредне и медицинске школе

Kolubara

У Пољопривредној и медицинској школи Дистрикта, ученици фармацеутског смјера јуче су организовали хуманитарну акцију „Купујмо домаће – помозимо наше ученике“.

Наставник фармацеутске групе предмета у овој школи, Дино Шаховић, истакао је да је циљ акције помоћи ученицима којима је то потребно, али и да се помогне домаћа производња и ученици кроз ово науче додатне вјештине како би олакшали даљи процес учења.

„Хтјели смо да укажемо да су сви ученици у овој нашој школи једнаки и да, ако неко има услове треба помоћи другом ученику, да му се живот и учење олакшају“, истиче Шаховић.

Ученица четвртог разреда, Андреа Петровић, казала је да се на штандовима налазило разних производа, од чајева, крема, шумећих таблета, које су добили од разних привредних субјеката и којима се захваљују на сарадњи.

„Цијене су онолике колико ко буде хтио и желио да да за неки артикал. Нема ништа одређено јер је ово хуманитарни пројекат. Осим ученика и професора, позвали смо и грађане да се одазову овој акцији. Очекујемо да буде успјешна, а прикупљена средства ћемо дати ученицима наше школе којима је то потребно“, појаснила је Петровић.

Директор ове школе Сеад Бечић истакао је да је ово само једна у низу оваквих акција које организују.

„Школа је одгојно-образовна установа и у одгојном дијелу настојимо његовати то да морамо знати како живи неко поред нас и да ли му је потребна помоћ. Није само суштина да ли ће неко добити материјалну помоћ, него је потребно да тај неко осјети да други мисле о њему и желе да му помогну. Тај осјећај да постоје пријатељи, неко ко стварно осјећа туђи проблем свакоме од нас даје сигурност и неко задовољство.То је нешто што нас све јача у данашњем свијету“, наглашава Бечић.

Ова хуманитарна акција је почела  у девет сати и трајала је до 17 сати.

Извор: РадиоБрчко

MD MONTEL