Бањалучки саксофониста Дени Каралић објавиосингл“Борба“

JP Putevi Brcko

Reggae музичар Данијел Дени Каралић из Бањалуке је објавио нови сингл, а у питању је инструменталнареггае нумера,која носи назив „Борба“.

Композиција „Борба“ ће се наћи на Денијевом дебитантском пројекту, ЕП издању „Револуција“, баш као и претходни сингл „Слобода“, који је објављен крајем прошле године.Издање „Револуција“ је бањалучки мултинструменталиста направио са бројим гостима те је и сам материјал потписан као Дени & Пријатељи.

– „Борба“ је настала док сам вјежбао саксофон и покушавао да добијем најнижи тон на тадашњем инструменту. Када сам га увјежбао, тај тон ми се допао и почео сам да се играм са њим, а као резултат добио сам мелодију која чини главну тему ове пјесме – каже Дени.
Што се тиче аранжмана, Дени је уњеговом студију сам снимио све дионице које је замислио – од гитара, саксофона, преко бубњева и баса, па сведо разних ситних шушкица.

– Пјесма је у бржем реггае темпу, перкусије додају призвук латино музике, док бубањ вуче на хип хоп. Мени је све то заједно звучало као борба. Ипак, нешто је недостајало, па сам схватио да требам да позовем пар другара да ми помогну – објашњава Дени.
Тако је Асмир Турчинхоџић Фуби снимио ђембе, Милан Косић Јиммy је сјајно попунио пјесму са удараљкама, док јетему са својим пуним тоном на труби употпунио Милош Грбић Мићко. За гитарски соло је био задужен Санди Поповић,а клавијатуру је одсвирао Стефан Никић, коју је снимио његов отац Момо у студију Оксиген у Бањалуци. Мастеринг пјесме потписује Жељко Жилић Жила из групе Брутал Протест.
Иначе, ЕП „Револуција“ ће чинитиукупно четири пјесме,а поред синглова“Слобода“ и „Борба“, наредна два Дени планираобјавититокомнаредних мјесец дана.

– Тренутно припремам свирку која неће изгледати и звучати као свирке на које смо навикли до сада, јер ћу већину пјесама изводити сам уз помоћ лоопера, а зваће се „Burnin’& Loopin'“. Гости, наравно, неће изостати – открива Дени своје планове.
Денију је реге музика у крви откако је први пут узео гитару 2002. године, а након пар година је купио и први саксофон, када се родила права љубав према овом карипском жанру. Иначе, поред групе Post Scriptum, активно је свирао у хип хоп бенду Брутал Протест и jazz саставу Александар Шево Квинтет, а гостовао је и разним другим бендовима, како уживо, тако и у студију.

Инструментал „Борба“ можете преслушати у наставку.

MD MONTEL