Пензионер постао вирални хит због изјаве о грипи: ‘Болест не постоји. Ум лијечи све, ум уништи све’

JP Putevi Brcko

Кретање и вјежбање, за њега је најважније, а било би добро ако сте у пензији, тврди, вјежбати три сата седмично

Ријетко је који видео у окружењу постао виралан као онај у којем пензионер од 82 године који у 15 секунди објашњава да грипа не постоји и да пензионери умјесто да оптерећују здравство требају вјежбати.

Он је Таљати Тони Селмани, на Цвјетном тргу у Загребу у случајној анкети га је снимила Н1 телевизија, а видео је у 3 дана погледало 400.000 људи. Господин Селмани био је гост РТЛ Директа и већ на почетку открио како се пензионери не љуте на њега због изјаве.

„Пресрећни су кад ме сретну сви. Кажу ‘добро сте рекли’. А Зашто? Имате докторе и професоре, сви се дају док су здрави. Свима си помогао док си здрав и радио, чим дођеш у пензију требаш се посветити себи, а они су сви већином лијени за себе“, тврди Селмани.
‘Кретање и вјежбање је најважније’

Каже како никад није био болестан и сматра да болест не постоји. „Ум лијечи и уништи све. По јутру се дан познаје. Док лежиш ставиш руке иза леђа, два јастука под ноге да ти оне буду равне. Тијело вјежбате с духом“, објашњава Селмани. Надаље додаје како вјежба те да све вјежбе осмишљава сам.

Господин Селмани објашњава како се пере хладном водом, а сматра и да би, без обзира на вријеме, сви требали проводити вријеме вани. Кретање и вјежбање, за њега је најважније, а било би добро ако сте у пензији, тврди, вјежбати три сата седмично.

Цијели разговор с господином Селманијем и све његове савјете погледајте у видеу.

 

 

Извор :РТЛ

MD MONTEL