Отежано одвијање саобраћаја

JP Putevi Brcko

Због сњежних падавина које су захватиле сјеверне, сјевероисточне и централне крајеве Републике Српске саобраћај се одвија отежано и успорено.

Посебно се скреће пажња на дионице у вишим планинским предјелима и преко превоја.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске издавају путне правце Мркоњић Град-Милиништа, Шипово-Стојице Тисовац-Кнежево-Угар, и Трново-Фоча, Рогатица-Вишерад, Власеница-Хан Пјесак и Гацко-Тјентиште.

На регионалном путу Р-433 Улог-Кланци на превоју Морине, привремено је обустављен саобраћај због сњежних сметова.

У нижим предјелима коловози су претежно мокри и клизави, па је због ниских температура могућа и поледица, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима.

На дионицама у усјецима и поред камених косина, скреће се пажња на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз, те на могућност обрушавања сњежних лавина, нарочито на магистралном путу М-18 Добро Поље-Брод на Дрини.

Из АМС апелују на возаче да на свим путним правцима возе опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме.

На подручју Бањалуке проходни су сви путеви, снијег и даље пада, а екипе зимске службе су на терену и чисте саобраћајнице по приоритетима, речено је за Срну у Градској управи. Према подацима са терена, висина сњежног покривача је највиша на подручју Стричића – око 40 центиметара.

Извор: РТРС

MD MONTEL