Поморанџа када се преједете

JP Putevi Brcko

Без обзира на то које хране сте појели превише, последице су узнемирена црева, надутост, дијареја, затвор. . . Ево како можете да помогнете себи.

ХТЕЛИ ми то да признамо или не, преједање је честа појава, поготово у време слава и празника, кад се, пре него што се опоравите од тешког оброка, нађете пред новим искушењем.

Без обзира на то које хране сте појели превише, последице су узнемирена црева, надутост, дијареја, затвор… Ево како можете да помогнете себи.

Цеђени сок

После великих количина унете хране проблем са пробавом је последица недостатка киселине у желуцу. У том случају, природна киселина у поморанџама може да буде корисна. У ту сврху најбољи избор је исцеђени сок од поморанџе.

Ким

Иако неколико сати после преједања сигурно не размишљате о храни, а још мање оној зачињеној, имајте на уму да зачини могу да вам умире стомак. Ким, на пример, стимулише јетру да лучи више жучи, па ће тело лакше сварити превише хране.

Јабуково сирће

Јабуково сирће стимулише варење, али наравно, не би требало да га конзумирате самог. Помешајте кашику сирћета са кашиком меда и шољом воде да бисте умирили стомак. Такође, можете и у већу чашу воде да ставите само сирће, без меда, и на тај начин помогнете себи ако имате проблем са констипацијом.

Пиринач

Бели пиринач је лаган и садржи мало влакана, тако да стомак не мора превише да се мучи да га свари. Дан после преједања, у обзир долазе и тост и кувани кромпир, који ће умирити осетљива црева.

MD MONTEL