БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

Влада Брчко Дистрикта данас је усвојила предлог буџета Дистрикта Брчко за 2019. годину, у исносу од преко 220 милиона КМ. Директор Дирекције за финансије Мато Лучић рекао је да ће нацрт буџета бити прослеђен Скупштини на разматрање, те да је његово усвајање каснило. Градоначелник Синиша Милић дао је своју оцену.
„Није добро када у тешкоћама времена нисмо у могућности да детаљно анализирамо буџет, али ипак мислим да је прилично солидан, те иако су се чула супротна мишљења, буџет има развојну димензију“, рекао је Милић.

Обзиром да је брчанкса Влада закључила да је због транзита теретних моторних возила, мост Брчко – Гуња био несигуран за саобраћај, начелник Полиције Брчко Дистрикта донео је Одлуку о потпуној обустави саобраћаја теретних моторних возила и аутобуса напутним деоницама према и од моста (гранични прелаз) Брчко – Гуња. Комплетна обустава саобраћаја за теретна моторна возила и аутобусе почела је јуче и трајаће до даљњег.

– Међурелигијско веће у БиХ сутра ће организовати манифестацију „Вече представљања обичаја и народних ношњи“. У програму манифестације учествују културно – уметничка друштва Бијела, Бехар из Маоче и КУД Илићка.

У организацији Српске православне цркве Брчко и Светосавске омладинске заједнице синоћ је у Дому културе одржана „Светосавска академија“ под називом „Са лучом у руци и крстом у души“, посвећена 800 – то годишњици аутокефалности Српске православне цркве. Координатор Светозавске омладинске заједнице, протођакон Кристијан Ђокић, истакао је да је ова традиционална академија централна свечаност којом се слави празник Светог Саве у руху Његовог лика, дела, животаи вечног наслеђа.

На одбојкашким теренима данас и сутра наставља се државно првенство за одбојкаше и одбојкашице. У оквиру дванаестог кола Премијер лиге БиХ, брчанска публика ће видети два меча: од 16:00 часова одбојкаши „Јединства“ ће дочекати екипу „Борац“ из Бања Луке, док ће се екипа „Младости“ актуелни државни првак, сусрести се са екипом „Радник“ из Бијељине. Оба меча се играју у Гимназији у Брчком.

MD MONTEL