Шта се крије иза гламурозног живота Мерилин Монро: Шест ствари које можда нисте знали о легендарној глумици

JP Putevi Brcko

Била је оличење гламура и сексепила, и скоро да није било особе која није желела да јој се приближи и буде попут ње. Међутим, ови детаљи из живота Мерлин Монро мало су познати широј јавности.

пркос гламурозном животу на филмском платну, реалност која је окруживала америчку глумицу Норму Џин Мортенсон, познатију као Мерилин Монро, била сасвим другачија. Фатална лепотица крила је тугу која ју је пратила од рођења.

Мајку су јој још кад је била дете сместили у душевну болницу, због чега је Монро живела у чак 11 хранитељских породица, а скоро годину дана провела је у сиротишту у Лос Анђелесу. “Била сам грешка. Мајка није хтела да ме роди. Мислим да ме никад није желела”, изјавила је једном приликом глумица.

Била је оличење гламура и сексепила, и скоро да није било особе која није желела да јој се приближи и буде попут ње. Међутим, ови детаљи из њеног живота мало су познати широј јавности.

1. Хаљина коју је носила док је на себи својствен начин честитала 45. рођендан америчком председнику Џону Кенедију певајући песму “Happy Birthday, Mr. President”,, коштала је чак 1.267.500 долара. Ниједна хаљина до тада није купљена за толико новца.

2. Иако је била модна икона, најлепше се осећала када на себи није имала ниједан комад одеће. Обожавала је да буде нага, и константно се пред шминкеркама шеткала без одеће на себи. За прву насловницу магазина “Плејбој” позирала је 1953. године, а за фотографисање је добила само 50 долара.

3. Веома је волела да кува, а људи који су је познавали говорили су да је била добра у томе.

4. Иако је ушла у историју због речене “Дијаманти су женини најбољи пријатељи”, сама није имала много скупоценог накита. Једини дијамант, био је онај на прстену који јој је поклонио Џо Димађио.

5. У браку са легендарним бејзбол играчем Јенкија из Њујорка Џоом Димађијом била је само осам месеци. Кап која је прелила чашу, и наводно ставила тачку на њихов брак, била је антологијска сцена из филма “Седам година верности” у којој глумица у белој хаљини стоји изнад отвора у подземној железници.

Наиме, док је Били Вајлдер инсистирао да се сцена понови неколико пута, што је окупљена публика с одушевљењем поздрављала, Џо је лудео, посматрајући са стране све. Иначе ова хаљина продата је на аукцији за 5,6 милиона долара.

Димађио је намеравао да глумица и он обнове брачне завете неколико дана пре него што је пронађена мртва. Двадесет година након њене смрти, слао је три пута недељно цвеће на глумичин гроб.

6. Мерилин Монро је очајнички желела да постане мајка, али се у овој улози нажалост никада није остварила. Морала је да крије трудноћу док је била у браку с Артуром Милером, јер он наводно није био отац детета. Мерлин се тада виђала са француским глумцем Ивом Монтаном. Убрзо након тога имала је спонтани побачај. Пре ове, изгубила је три бебе.

Извор: bktvnews.com

MD MONTEL