30 ГОДИНА ЛЕЧИ ДИЈАБЕТИЧАРЕ ШИРОМ СВЕТА: Ово је чудотворни сируп из Коњица – „смрт“ за шећерну болест!

JP Putevi Brcko

Коњички травар Мирсад Крњић из села Брђани каже да код њега не престају долазити оболели од дијабетеса типа II, дијабетичари на инзулину, потенцијални “шећераши” …

Врло свестан онога чиме се бави, каже да никада не препоручује да се одбаци лечничка терапија. Тек уколико дијабетичар примети да му његов сируп “годи”, инзулин или таблете може поступно смањивати. Најбоље је то учинити уз консултацију с лечником.

Природни сируп против дијабетеса, или природни инзулин, како Мирсад зове чудотворни препарат, који је израђен од неколико врста лековитих биљака, пронашао је пре скоро 30 година његов отац Осман. Страствени заљубљеник у природу и народну медицину, тражио је начин како да помогне пријатељима који болују од дијабетеса. Није имао амбиције, није ни размишљао о томе да ће у нетакнутој природи планине Бјелашнице “потрефити” биљке које ће до данас излијечити на стотине дијабетичара.

Овај чудотворни сируп, који се узима три пута током дана, по један филџан (мала шољица) пре јела, Крњићи су испочетка делили бесплатно. Касније, када су људи почели да простижу са свих стран, и када су Крњићи морали свакодневно да раде како би направили довољне количине, сируп су почели да наплаћују, али тек толико да би покрили трошкове и време.

„Прочула се прича о нама. Босном и Херцеговином, али и изван граница, почеле су кружити приче како неки људи из Коњица могу да излече дијабетес. Понекад је то мало и преувеличавано. Болесни су одједном почели да пристижу са свих страна. Међутим, ми нисмо могли да удовољимо свакоме.

Нисмо могли да направимо довољно сирупа, јер смо имали и друге послове. Сируп нам је одједном почео да ствара проблеме. Људи би долазили из далеких градова, а ми нисмо имали сируп за њих. Догађало нам се да нам људи не верују. Нудили су новац, али ми сируп једноставно нисмо могли добити преко ноћи“ објашњава Мирсад.

Природни инзулин Крњићи производе по рецептури коју су спознали пре три десетлећа. И технологија је остала иста. Разлика је једино у томе што је сируп последњих година слат на анализе у неколико референтних лабораторија за испитивање његове сигурности. „Слали смо га на контроле у референтне лабораторије у земљи. Носили су га и на испитивање у друге земље. Налази кажу да је сируп сигуран за људску употребу. Могу га корисити и деца и стари људи.

Чудотворни сируп против дијабетеса из овог малог херцеговачког села, до данас је, тврди Мирсад, доспио у скоро све краје света. Процес лечења требао би да траје око 40 дана после чега би требало да дође до излечења. „Прво се узима пола терапије, која траје 20 дана. Већ у том раздобљу обољели мора осетити велико побољашање“, рекао је Мирсад.

Војин Ђукић из Станара код Добоја откако ујутро једе два листа чуваркуће, а током дана пије сируп коњичких травара, дијабетес се код њега нормализирао. На трпезу сам вратио сва она јела која сам волио прије откривања дијабетеса. И заиста се осећам победнички кад год поједем комад торте. И немам никаквих проблема.

Мој дијабетес не прелази шест јединица. Очито да је Крњићев сок увео реда у моме организму. Иако је редовито узимао таблете, дијабетес није могао увек да одржати под контролом. Кадира Нухановић из Лукавца од дијабетеса је боловала од 2003. године. „Када сам почела користити Османову терапију, мој дијабетес се за кратко вријеме стабилизирао“, рекла је кадира. Зухдија Рамић (36) из Купрешана покрај Јајца уз помоћ Османове терапије одбацио је инзулин за 75 дана терапије.

„Када сам појестио доктора, мој дијабетес је био 27 јединица. Морао сам одмах почети да користим инзулин и променим режим прехране. Тако сам живео шест година, односно све док нисам сазнао за коњичке чудотворце. Захваљујући њиховом биљном сирупу и чајевима успио сам за 75 дана победити дијабетес.

Извор:Медији

MD MONTEL