Новица Марјанац прави најбољу кобасицу

JP Putevi Brcko

Према оцјени стручног жирија најбољу кобасицу на кобасицијади, коју је и ове године организовао Жељко Ђокић власник кафе-бара „Линколн“, изложио је Новица Марјанац из Брчког који је након три шампионска пехара данас добио звање „Витез справљања кобасице“.

Друго мјесто припало је Горану Новаковићу, а треће Момчилу Радовановићу, сину Синише Радовановића – Шкљоа, чије име ово такмичење носи већ двије године.

На већ традиционалном такмичењу које се већ четврти пут одржава посљедње суботе у јануару, било је пријављено 10-так такмичара који су на оцјену жирију донијели своје сухомеснате производе и представили их жирију којим је предсједавао Љубиша Ристић, некадашњи репрезентативац СФРЈ у одбојци, иначе познат као велики гурман.

Новица Марјанац коме је ово треће шампионско славље није крио одушевљење због побједничке кобасице, како ју је данас оцијенио стручни жири.

„Тајна је у љубави, којом ја и моја породица током свињокоља припремамо кобасицу. Осим тога неке тајне преноси ми отац са Јањске висоравни код Шипова одакле смо стигли у Брчко. Данашњом побједом добио сам звање „Витез кобасицијаде“ и више се у званичном програму нећу такмичити. Заиста сам пресрећан“ рекао нам је Марјанац.

Љубиша Ристић, предсједник жирија

Предсједник стручног жирија Љубиша Ристић био је строг и правичан према свим такмичарима. Није било попуста ни према једном произвођачу ове прекрасне делиције, коју бројни домаћини припремају током свињокоља, суше и износе драгим пријатељима током зимских вечери као мезе.

„Све је протекло у најбољем реду. Жири је према савјести донио одлуку, на коју није било примједби. Иначе ова манифестација је за сваку похвалу и ја сам предсједавањем жиријем, желио да дам скроман допринос овој прекрасној светковини спремања, сушења и оцјене квалитета кобасица. Хвала свим учесницима, гостима и пријатељима који су својим присуством увеличали ово суботње поподне“рекао је Ристић.

Дружење произвођача, бројних гостију и родбине излагача кобасице потрајало је до вечерњих часова уз обећање: Видимо се и догодине на 5.кобасицијади у Брчком.

Извор: еБрчко

MD MONTEL