Ђоковић освојио седму титулу у Мелбурну!

JP Putevi Brcko

Феноменалном игром у финалу српски тенисер Новак Ђоковић савладао је свог великог ривала Рафаела Надала са 3:0 у сетовима и доминантно дошао до седмог трофеја на Аустралијан опену и 15. гренд слем титуле у каријери. Ђоковић – Надал 3:0 (6:3, 6:2 и 6:3). 

Ђоковић је доминирао од почетка па током целог меча, који резултатски није био уобичајено драматичан као већина дуела ових супарника, али је по квалитету приказане игре и надметања био на врло високом нивоу.

Већ на самом старту, на првом сервис гему Надала, Ђоковић долази до две брејк шансе и већ прву претвара у вођство које потом одржава до краја сета за вођство од 1:0.

У наставку се води изједначена борба све до средине другог сета када Ђоковић на 2:2 опет долази у ситуацију да направи брејк и поново прву шансу и користи. Потом прави још један брејк за убедљивих 6:2 на крају другог сета у финалу турнира у Мелбурну.

И у трећем сету се ситуација поновила готово као у предходна два. Већ на другом сервис гему Надала, Новак прави велики притисак и одузима сервис противнику, који овога пута успео да спаси прву брејк лопту, али узалуд. Потом је све било рутина до коначних и 3:0 у сетовима за освајање трофеја Отвореног првенства Аустралије.

Овом победом Ђоковић је наставио низ тријумфа у међусобним дуелима са Надалом и сада води са 28:25.

Седмом титулом у Мелбурну поставио је рекорд за будуће генерације, јер то до сада никоме није пошло за руком, а уједно је освојио и 15. гренд слем титулу у каријери.

Извор: ртс

MD MONTEL