Има 97 година, преживела је Холокауст, а сада пева у хеви метал бенду

JP Putevi Brcko

Наступајући у Швајцарској емисији „Ја имам таленат“ она је говорила о свом животу.

„Мој највећи таленат није певање. То је преживљавање. Стигла сам у Швајцарску као избеглица 1942. године, а затим сам чувала шпијунску вилу у Лугану за тајну службу“, рекла је она и додала:

„Важно је да останете активни и да се окружите младим људима и наставите да пробате ствари које никада раније нисте радили.“

Њујорк Тајмс је урадио мини документарац о Инге у којем она признаје:

„Не могу да певам. Не могу да изнесем мелодију. Хеви метал ради тако што само морам да кажем речи.“

Она пише поезију и рецитује своје песме кроз хеви метал мелодије на енглеском и немачком језику.

Инге Гинсберг рођена је у Бечу 1922. године у добростојец́ој јеврејској породици, али 20 година касније, на врхунцу нацистичке владавине, њихова идила нестаје.

Њен отац побегао је у Енглеску, а мајка је предала свој накит пријатељу у замену за кријумчарење остатка породице у Швајцарској, када су се сместили у избеглички камп. Гинсберг је тада чувала шпијунску вилу америчке тајне службе, постављене да шпијунира нацисте.

„Слобода је заиста ту. Али мораш бити јак. Да бисте били слободни, не можете никога да кривите за ваше одлуке и потребна су вам оба рамена“, рекла је она.

Инге се касније удала за музичког композитора Отоа Колмана и неко време радила је у Холивуду пре него што је напустила бизнис, јер је, како каже, „све било лажно“.

Говорећи у документарном филму о томе шта други мисле о њеним хеви метал амбицијама, одговорила је у том стилу: „Искрено, драга моја, није ме брига. Не занима ме.“

Извор: б92

MD MONTEL