Скупштина гласала – Кладје, локација Центра за управљање чврстим отпадом

JP Putevi Brcko

Заступници у брчанској Скупштини, кроз процедуру првог читања усвојили су приједлог буџета Дистрикта за текућу годину у оквирном износу од 221,5 милиона марака.

До коначног усвајања, буџет ће бити анализиран и од стране грађана, кроз четири јавне расправе, које су заказане у градском Дому културе, током фебруара и почетком марта, те усвојен од стране скупштине до конца трећег мјесеца ове године.

Ово је најважнија одлука 12. ванредне сједнице окончане синоћ.

Током јучерашњег цјелодневног засједања Скупштина Дистрикта је донијела и коначну одлуку о трајној локацији, гдје ће бити изграђен Центар за управљање чврстим отпадом.

Одлуком је то на подручју „Кладја“ у МЗ Доњи Рахић, а за овакву одлуку „за“ је гласао 21 заступник, четири су била против, а два суздржана.

Овом одлуком најконкретније се покреће активност затварања садашње депоније и омогућава отварање процеса, од неколико година, који је потребан до коначног окончања цијелог пројекта.

„Веома сам задовољан чињеницом да смо питање локације „Центра за управљање чврстим оптпадом“ коначно одлуком парламента ријешили. Ова одлука, на неки начин, показује, без обзира на противљење неких опозиционих заступника, што видим као њихову жељу за убирањем политичких поена, да ова парламентарна већина, коју чине представници сва три народа, има капацитета за усаглашавање и оваквих ставова, који иначе нису могли бити договорени, ни прије десет или петнаест година, када је овдје активно радила Канцеларија ОХР-а и супервизор за Брчко“, рекао је предсједник Скупштине Брчко Дистрикта, Есед Кадрић.

Извор: РадиоБрчко

MD MONTEL