Стиже промјена времена, за викенд и до 15 степени Целзијуса

JP Putevi Brcko

Федерални хидрометеоролошки завод Босне и Херцеговине објавио је временску прогнозу за неколико предстојећих дана, а како наводе метеоролози, првог дана викенда стиже нам велика промјена времена.

Наиме, након дужег периода ниских температура ваздуха, вриједности коначно ”иду у плус” па се тако током дана у суботу могу очекивати температуре и од 15 степени Целзијуса.

Током цијеле суботе киша се прогнозира у Херцеговини, западу и југозападу Босне. У већем дијелу Босне киша се прогнозира од послијеподневних сати према крају дана.

Вјетар јак јужног смјера, повремено са олујним ударима. Најнижа јутарња температура већином између 6 и 11°C, на југу земље до 13°C, а највиша дневна температура ваздуха већином између 9 и 15°C, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У недјељу ће у БиХ бити претежно облачно са кишом. Обилније падавине предвиђене су за Херцеговину и југоисток Босне.

У остатку БиХ слабије падавине. Снијег само на врховима планина. Вјетар слаб до умјерене јачине јужног и југоисточног смјера.

Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 4 и 8°C, на југу земље до 11°C. Највиша дневна температура зрака између 7 и 13°C.

MD MONTEL