„Third Worldism“: Београдски FC Apatride Utd представио нови албум

Kolubara

Ново издање бенда говори о револуционарним покретима свјетске периферије

Београдски реггае састав FC Apatride Utd објавио нови албум под називом „Third Worldism“, који је објављен за издавачку кућу Earth Works Outernational из Холандије.

У сусрет овом издању објављен је и видео-спот за сингл „Ah, Come“, а претходно је најављен синглом „Блацк Агаинст Емпире“ и дуб верзијом „Dub Against Empire“.
– У питању концептуални албум, о марксистичкој интерпретацији глобалне поларизације и револуционарним покретима светске периферије – наводи кратко Abdelraheem Kheirawi, фронтмен групе.
Ријеч је о петом студијском албуму бенда, који је сниман у Earth Works студију у Амстердаму, чију продукцију потписују Рас П и Бењамин Кинг, који је такође био задужен и за микс издања, а током снимања му је асистирао Александер Марковић.
Марковић је такође отпјевао пратеће вокале на неколико нумера, а међу гостима је и гитариста Слободан Боба Ђукић.
Нешто раније, крајем новембра претходне године, FC Apatride UTD је објавио и кратки документарац о снимању албума „Third Worldism“, који је настао током њиховог боравка у Амстердаму.
FC Apatride Utd себе има албуме On The Frontline Menu“ (2006), „Them“ (2008), „Firing The Truth“ (2010) i „Roots History Book“ (2017) те два ЕП издања, „Рурал“ (2008) и „Wар Партy“ (2009).
Бенд чине Абделрахеем Кхеираwи (вокал), Антоније Игрутиновић (гитара и пратећи вокал), Драган Станић (бас) и Иван Хоцевар (бубњеви, акустична гитара и пратећи вокал).
Нови албум „Third Worldism“ можете преслушати и преузети путем званичног BandCamp профила бенда, а у наставку вас чека спот за „“Ah, Come“.

 

MD MONTEL