Шпановић и Гардашевић у Берлину

JP Putevi Brcko

‘ISTAF indoor meeting“ спада у најјаче светске дворанске митинге

Дворанска верзија Дијаманске лиге ове године нема женски даљ у свом програму али зато постоје друга светска такмичења која имају јачину IAAF World Challenge-a. У тај ред спада и ISTAF indoor meeting који ће се одржати данас, 1. фебруара у Берлину у Mercedes-Benz арени .

Повратак Иване Шпановић

После теже повреде тетиве, коју је задобила летос на европском првенству, Ивана Шпановић се враћа такмичењима. Прво у низу биће у Берлину где ћемо имати прилике да видимо да ли је повреда прошлост. Од првог такмичења не би требало да очекујемо неке ванесријске скокове али познавајући Ивану није немогуће да у првим скоковима по ко зна који пут задиви цео свет.

Она је већ једном наступала на овом митингу, 2017. године. Тада је победила скоком од 6,87м.

Прво од многобројних овогодишњих дуела

Србија ће на овом такмичењу имати две представнице у скоку удаљ. Поред Иване ту ће бити и супер талентована Милица Гардашевић. Она је пре две недеље скочила фантастичних 6,52м и скорз заслужено ће се наћи на овом такмичењу. Њој ће ово бити деби, не само на овом такмичењу, него и на такмичењима ове јачине и важности.

Ово ће бити прво од многобројних “дуела“ наше две најбоље даљашице. Оно што је сигурно то је да ћемо их гледати још 20. фебруара на 4. Serbian open-у и у Глазгову на дворанском првенству Европе. Због тога ово такмичење ће бити специјално занимљиво љубитељима атлетике из Србије.

Поред наше две даљашие ту ће измеђуосталих бити и актуелна европска шампионка, Немица, Малаика Миамбо и трећа са дворанског првенства света прошле године, такође Немица, Состене Моугенара-Тароум.

Ивану Шпановић сви знају али сви очекују да виде како ће се вратити после неугодне повреде. За Милицу Гардашевић полако све већи број људи чује али мали број ју је и гледао, с тога ово је идеална прилика да погледате овај митинг у петак, 1. фебруара од 18 часова на Арени Спорт 4 у уживо преносу.

Надамо се да ће после ового такмичења бити још веће интересовање за предстојећи Serbian open на коме ће се измеђуосталих наћи и Ивана и Милица.

Од атлетичара из региона на овом митингу ће се такмичити и Андреа Иванчевић (60м препоне) која је прошле недеље у Паризу трчала фантастичних 8,07с.

Оно што овај митинг још издваја од осталих је и дисциплина бацања диска у затвореном. Свакако јединствени пример да се ова дисциплина одвија у затвореном простору. Организаторима није било довољно то што ће организовати ово такмичење него су га још мало зачинили. Наиме, такмичење неће бити класично у мушкој и женској конкуренцији, него ће се мушкарци такмичити против жена. Како ће то функционисати остаје нам да видимо на лицу места.

Неће само женски даљ имати светске и европске шампионке, и у осталим дисциплинама видећемо неке прваке света, Европе али и Олимпијских игара.

Извор: atlexrs

MD MONTEL