ЈАВЉА НАМ СЕ МЕНАЏЕР, ВАИСТИНУ МЕНАЏЕР!

JP Putevi Brcko

Годинама слушамо комуналне менаџере како се „грчевито“ боре да би исправили грешку претходног менаџера у управљању овом јавном кућом. Занимљиво је да су претходници правили грешке а да још ни један од њих није напипао решетке. Када је реч о Кондоминијуму и нема назнака да би решетке у овом веку могао неко и да напипа… бар када се ради о менаџерима јавних кућа!

Битно је да сваке године имамо проблем са набавком електричне енергије, да имамо проблем са водом и азбестним цевима, да имамо проблем са одвозом смећа…

И такви проблеми увек се јаве око Богојављења – пред усвајање Буџета.

И врапцима на гранама је јасно да сваки менаџер ради по истој шеми и по истом рецепту као и претходни. Сваки од њих је доведен на менаџерско место, НЕ ЗБОГ ПОБОЉШАЊА РАДА У ПРЕДУЗЕЋУ ВЕЋ, ДА НАМАКНЕ КОЈИ МИЛИОНЧИЋ МАРАКА У ПАРТИЈСКУ КАСУ, тврди наш извор близак овдашњим менаџерима јавних кућа Кондоминијума!

А све под изговором да је „пукла престара цев у атару МЗ Плазуље“ или, „због лоше политике вођења фирме претходног менаџера“, те због „враћања сва три Тамића за превоз смећа“…

Да не би радници у канистерима носили воду по кућама или у рукама носили кесе са смећем до дивље депоније на Илићки, МЕНАЏЕР МАЛО ЗАЈЕЦА НА СКУПШТИНИ И ПОСЛАНИЦИ СЕ САЖАЛЕ ТЕ ИЗГЛАСАЈУ ДВА, ТРИ МИЛИОНЧИЋА ПОМОЋИ… И тако сваке године иста прича.

И овај пут око Богојављења је зајецао менаџер. Сигнал је стигао позитиван и сад нам се ЈАВЉА МЕНАЏЕР!

Јавља менаџер да нас је огрејало сунце те ће и даље грађани Кондоминијума имати електричну енергију од ИСТОГ добављача. Јави нам се менаџер да је цена електричне енергије нешто скупља ал` према јављању менаџера, ТО ПОСКУПЉЕЊЕ ЋЕ ПАСТИ НА ПЛЕЋА МЕНАЏЕРА И ПРЕДУЗЕЋА.

У преводу, МУЧЕНИЧКЕ ПАТЊЕ ПОСКУПЉЕЊА народ „неће“ осетити. То су Исусове муке које добровољно прима менаџер како не би народ био изложен мукама.

Дакле, ЈАВИ НАМ СЕ МЕНАЏЕР, ВАИСТИНУ НАМ СЕ ЈАВИ!

MD MONTEL