ФИНТА

Kolubara

Пише: Неда Козомара

Прије ће Вељи Луг у Незуке сићи него што ће се нека жена, нпр. ја, преселити из једне ташне у другу!
То је агонија! Много је лакше преселити комплет стан, кућу него садржај женске торбе. Страшни суд!

Таман кад мислим ево, готово и напољу кренем да узмем нешто из торбе, авај, нема! Редовно остане кључ од аута, марамице, жваке и све што је важно.

Не знам колико сам пута зарекла се да ћу имати само двије торбе, зимску и љетну па ћу некако. Међутим зима траје брате, пола године. Ко ће гледати једну торбу и носити је са собом као продужени дио свог тијела а она увијек иста.

Стотину пута се десило да уђем у Милину радњу и нешто купим кад новчаника нигдје! Сконтам одмах, остао у другој торби јутрос. Sorry!

Шта кад одем у неку радњу гдје нема Миле и нико ме не зна? Брука за све паре јер људи навикли на све лажи и преваре мисле; ово је нека нова финта. Да, да, финта заборав, бб!

Под условом да је већи дио ствари пребачен у другу торбу. Стигне жена до аута и сад ступа мађионичар. Треба наћи кључ! Њега нигдје, ташна дубока, једна рука држи нешто, нпр. кишобран, кесу са стварима а другом руком тражи кључ док су ручке међу зубима. Коперфилд затајио, нема кључа а зна да је ту.

Онда ехпресно се све истресе на хаубу па да видимо како ће кључ као стари издајник изронити на хладном металу аута. Онда уз ронџање све иде поново у торбу и…. тако су живјели дхго и срећно!

MD MONTEL