Дионица Добој-Маглај непроходна због воде

JP Putevi Brcko

Дионица региналног пута Добој-Маглај, у мјесту Поточани, код надвожњака, непроходна је због веће количине воде на коловозу, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На подручју Новог Града, због изливања ријеке Сане, саобраћај је обустављен на локалном путу Благај-Јапра-Радомировац-Волар у мјесту Витасовци. Витасовци и Радомировац користе алтернативни правац преко Сводне.

Због изливања воде на коловоз обустављен је саобраћај на улазу у Бугојно из правца Новог Травника, на улазу у Маглај са магистралног пута М-17. На овој дионици у функцији су алтернативни правци.

У Републици Српској саобраћај се одвија по мјестимично мокрим или влажним коловозима.

У вишим предјелима и преко планинских превоја због ниске температуре има поледице.

У котлинама и уз ријечне токове смањена је видљивост због јутрање магле, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Због оштећења надвожњака, код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се на дионици магистралног пута Приједорска петља-Клашнице и преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу “9. јануар”, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због изградње наплатне станице “Чатрња” на ауто-путу Градишка-Бањалука, до 30. априла измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћа се успорено због санације клизишта.

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука/пијаца/-Бањалука /Ребровац/, односно код раскрсница Булевара српске војске, Булевара војводе Петра Бојовића и Олимпијских побједника.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа, на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице.

У Федерацији БиХ угаженог снијега на коловозу јутрос мјестимично има на путним правцима Ливно-Купрес, Томиславград-Шуица, Бугојно-Нови Травник и Прозор-Горњи Вакуф Ускопље.

На осталим дионицама саобраћа се по претежно мокром или влажном коловозу.

Због ниске температуре могућа је поледица, посебно у вишим предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.

На дионицама у усјецима и преко планинских превоја могући су одрони земље или камења.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Саобраћај за теретна моторна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња забрањен је због безбједносних разлога.

Због радова у Хрватској, и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Извор: СРНА

MD MONTEL