Русија стипендира студенте из БиХ на универзитету у Вороњежу

JP Putevi Brcko

Руски државни аграрни универзитет “Цар Петар Први” из Вороњежа упутио је јавни позив за пријаву на конкурс за упис основних, мастер и докторских студија у оквиру буџетских мјеста предвиђених за држављане БиХ, који је отворен до 5. марта, саопштено је из Градске управе Бијељина.

Трошкови студија биће финансирани из буџета Руске Федерације на основу одлуке о буџетском образовању студената страних држављана.

Заинтересовани се за додатне информације о пријави могу обратити лично Амбасади Руске Федерације у Сарајеву, на адресу Урјан Дедина улица 93, на бројеве телефона /00387-33-668-147 и 00387-210-913/, факсом /00387-33-668-148/ или мејлом rusembbih@bih.net.ba/.

Радно вријеме Амбасаде је од понедјељка до четвртка, од 8.30 до 17.30 часова и петком од 8.30 до 16.15 часова.

За додатне информације на располагању су и представници Државног аграрног универзитета “Цар Петар Први” у Вороњежу – руководилац Одјељења за пријем студената страних држављана Татјана Николајевна Дањкова /препдеп@иро.всау.ру/ и руководилац Одјељења за међународне односе Татјана Николајевна Лисак /orgdep@iro.vsau.ru/.

Државни аграрни универзитет “Цар Петар Први” из Вороњежа основан је 1912. године и други је најстарији пољопривредни универзитет у Русији, са осам факултета на којима студира више од 1.400 студената.

Осим аграрног инжењерства, ту су и Факултет за управљање земљиштем и катастар, Факултет хуманистичких наука, Факултет агрономије, Факултет агрохемије и екологије, Факултет ветеринарске медицине и технологије сточарства, Технолошко-трговински факултет и Економски факултет.

Извор: Срна

MD MONTEL