Тина Тарнер инспирисала: „Најлакше је кукати, схватите већ једном 3 битне ствари“

JP Putevi Brcko

Тина Тарнет је опште прихваћена свјетска дива која је инспирисала жене широм свијета. Кроз своје приче и дјела многе жене је навела да буду јаче и боље него што јесу.

Увијек сам била одушевљена Тином Тарнер. Њена прича о животу, каријери, мајчинству натерала ме је да помислим како никад, никад не смемо да престанемо да се боримо!!! Када је имала 38 година, Тина је успела да побегне од мужа који ју је злостављао.

Оставила је све: каријеру, новац, децу и побегла од њега. У доби од 38 година, морала је да почне све из почетка. Није имала ничију подршку ни помоћ, морала је да се ослони само на себе. Требало јој је шест година да стане на своје ноге. Све што је постигла, сама је урадила, без ичије помоћи.

Инспирисана овом причом дошла сам до овог закључка: Живот је кратак – никад не знаш колико далеко можеш да догураш ако не покушаш! 1. Не размишљај о прошлости – она те само кочи: Каријеру мораш да развијаш од двадесете, па до тридесете да имаш већ радно искуство које ће ти помоћи.

По њима, до четрдесете већ можете да имате каријеру која ће вас издржавати и осигурати вам безбрижне пензионерске дане. Све је то лепо, али тешко да се живот дешава по правилу. Лепо је имати 20 или чак 25 година искуства у једном послу. Али живот се данас одвија брзо.

Ако не радите на себи, доћи ће неко и прегазиће вас упркос свим тим годинама искуства. Често се дешава да неки посао који је пре двадесет година био актуелан, данас и не постоји. Да то за шта смо се школовали, више не вреди. 2. Питајте за помоћ – немојте да вас је страх!

Данашњи свет се врти око оне изреке: „Ти мени – ја теби!“ или „Рука руку мије“. Трговање услугама данас је постало актуелније и цењеније од трговине било којим производом. Не бојте се да питате за помоћ јер никад не знате где вас то може довести. Само тражите и даће вам се!

3. Ви нисте заглављени у овој тренутно лошој ситуацији: Застрашујуће је оставити посао који вам плаћа рачуне и упустити се у нешто тако ризично као што је приватни посао или било који други нови посао. Међутим, ако не сада, онда – када? Постоји она изрека: „Покрени се – ниси дрво!“.

Што значи да је свака промена добра ствар. Из ње настају животне лекције. Најлакше је кукати и молити Бога да се нешто промени. Бог вам неће помоћи, ако сами себи не помогнете. Не допустите да још једну Нову годину дочекате несрећни на послу који не волите.

Извор: пулт24.инфо

MD MONTEL