Удружење родитеља „Јеленка Воћкић“ наставља с пројектом превенције вршњачког насиља

JP Putevi Brcko

Удружење родитеља „Јеленка Воћкић“ Брчко дистрикта ове године ће захваљући финансијској подршци Пододјелења за мјесне заједнице и невладине организације, Одјељења за стручне и административне послове, наставити реализацију пројекта „Превенција насиља над и међу дјецом и младима“.

У име Удружења, психолог Станистава Галић каже да је акцент на превенцији вршњачког насиља на друштвеним мрежама, које је и код нас и у свијету у порасту. Имплементација пројекта се проводи кроз радионице у основним школама за ученике од петог до деветог разреда и трајати ће до завршетка школске године.

“Ми тежимо ка примарној превенцији. Желимо прије него што дође до насиља да упознамо дјецу, али и родитеље о томе како препознати почетне кораке проблема. Родитељ може томе доста допринијети јер већина понашања долази из куће, што се манифестују у школи и на друштвеним мрежама. Родитељ треба знати о опасностима интернета, с једне и с друге стране ту је питање контроле интернета. Овдје је важно радити на дјететовом повјерењу јер ће се тада оно моћи обратити за помоћ” изјавила је Галићка.

Извор: Радио Брчко

MD MONTEL