„Вермонт“ започео са имплементацијом пројекта ДНЕВНИ ЦЕНТАР ПРУТАЧЕ

JP Putevi Brcko

Омладински центар „Вермонт“ је започео са имплементацијом пројекта „Дневни центар Прутаче“ у децембру 2018. године у склопу ARYSE пројекта (At-Risk Youth Social Empowerment) који је финансиран од стране Еуропске Уније.

Пројекат ће трајати 4 мјесеци, и кроз рад Дневног центра Прутаче ћемо показати колико је заиста тај Центар потребан, како дјеци тако и родитељима.

Циљ пројекта је да се смањи социјална искљученост кроз савјетодавни рад, оснаживање младих који имају проблема у одрастању и стварање предуслова за трајни превентивни рад. Рад са дјецом се одвија тимски, а активности се раде са циљем интеграције и социјализације корисника, а кроз едукативне, креативне, културно-забавне и спортске радионице се ради на ојачавању њиховог самопоуздања како би што лакше превладали животне ситуације са којима се свакодневно сусрећу.

Кроз различите пројектне активности у Дневном Центру Прутаче ћемо настојати пружити подршку дјеци која су у систему образовања, како би што успјешније савладали захтјевне образовне садржаје и завршили основношколско образовање.

Иако су радионице на добровољној бази, свих 60 ученика IX основне школе Маоча-Прутаче их
похађа. Радионице смо подијелили по узрастима од 7 до 10 година и од 10 до 15 година.

Корисницима ће ова врста радионице пружити потребна знања која ће усвајати на иновативан начин учењем кроз игру. Корисници ће, такођер, развијати креативност и машту, те ће се научити да раде заједно, као један тим. На овај начин ћемо их потакнути и да изражавају властите идеје, те
стваралачко и критичко мишљење. Радионице се одвијају након наставе у просторијама IX основне школе Маоча-Прутаче.

Очекивани резултати пројекта су подигнути свијест о потребама Девног центра Прутаче, подигнута свијест о потребама становништва на Прутачама, те о важности образовања

MD MONTEL