ВУЧИЋ: АКО ПРОТЕСТИ УСПЕЈУ, НАПУШТАМ ЗЕМЉУ

JP Putevi Brcko

(Њуз) – Председник Александар Вучић револтиран је актуелном политичком ситуацијом у земљи и најављује да ће напустити Србију ако протести против њега потрају и резултирају променом власти.

– Погледајте и сами каква је атмосфера у друштву. Влада општа несигурност, политичари свакодневно размењују увреде, тензије постају све веће, а нема изгледа да ће ускоро доћи до смиривања – резигнирано прича Вучић – Протести иза којих стоје криминалци и издајници Ђилас и Јеремић додатно дестабилизују друштво. Ако протести буду успешни и доведу до моје смене, немам више никаквог мотива да останем у земљи. Имам већ превише година да бих чекао неку другу шансу и надао се да ће се ствари овде некад поправити – каже Вучић.

Председниково мишљење деле и многе његове колеге и најближи сарадници.

– Ако демонстранти буду упорни у својим захтевима и остваре своје циљеве, следе нам тешке године у којима је немогуће планирати стабилну будућност – каже министар полиције Небојша Стефановић – Потпуно разумем председника Вучића и његово разочарање развојем поилитичке ситуације у земљи. Могу само да му поручим да, ако дође до тога, резервише једно место вишка у авиону којим буде одлазио – кратко је прокоментарисао Стефановић.

Листа нездовољних сваким даном постаје све дужа, па су одлазак из земље у случају промене власти, најавили и премијерка Ана Брнабић, министар Синиша Мали, Братислав Бата Гашић и Александар Вулин.

Овај последњи истиче да је ситуација у Србији постала неиздржива и да нема много дилема око свог одласка ако, неким случајем, дође до политичких промена.

– Знам да није лако кренути испочетка у некој новој средини, али успех демонстрација ми не оставља много избора. Не желим и не могу да живим у земљи која не поштује великане као што је Александар Вучић. Зато сам спреман да одем негде далеко где ћу мирно моћи да наставим живот. Имам тетку у Канади па увек могу да рачунам да ће ми она помоћи док се мало не снађем и нађем стан – открива Вулин своје планове.

Извор: њуз

MD MONTEL