WhatsApp увео систем који је кључ за чување тајних порука

JP Putevi Brcko

Систем додатне заштите, који је WhatsApp недавно увео за своје кориснике, може бити кључ за чување тајних порука, пренео је Индепендент.

Компанија је недавно представила биометријске алате у iPhone верзији апликације, што значи да ће телефон проверити да ли сте „права особа“ пре него што вам дозволи да уђете.

То значи да можете отворити апликацију само ако имате прави отисак прста или лице, приликом откључавања телефона.

Уз овај систем заштите, много је теже било коме да уђе у ваше разговоре, али је теже и вама да то урадите, јер ће вам апликација тражити да препозна отисак прста или лица, сваки пут када покушате да некоме пошаљете поруку.

Функција је веома једноставна за укључивање: отворите подешавања за VhatsApp, идите на опцију Приватност и кликните на њу. WhatsApp ће вас питати да ли желите да се телефон одмах закључа.

Међутим, иако функција закључава приступ апликацији, она не закључава обавештења. То значи да ако неко има ваш телефон, онда ће и даље моћи да види поруке када дођу и чак ће моћи да одговори на њих ако користи функцију брзог одговора.

То се може лако искључити, иако то опет значи “жртвовање једноставности” за сигурност. Да бисте то учинили, уђите у опцију обавештења у апликацији Подешавања, кликните на WхатсАпп и искључите „приказивање прегледа“.

Извор: Б92

MD MONTEL