Anegdota o susretu patrijarha Pavla, Predraga Ejdusa i Josifa Tatića u avionu nasmejaće vas do suza

KOLUBARA Brčko

Predrag Ejdus i Josif Tatić su desetak godina igrali jednu od najgledanijih predstava u Jugoslaviji “Šovinističku farsu”. Mnogobrojne su njihove zajedničke anegdote.

Sa “Šovinističkom farsom” Ejdus i Tatić su proputovali ceo svet i igrali na svim meridijanima. Upravo ova kultna predstava odvela ih je u daleku Australiju, a na povratku se desilo da avion dele sa patrijarhom Pavlom.
Pročitajte i Od imigranta do pronalazača: Citati Mihajla Pupina o uspehu u životu i sudbini jednog naroda

– Vraćali smo se sa turneje iz Australije i u Atini prelazimo u JAT-ov avion za Beograd. Ali avion ne poleće jer se čekaju neki VIP gosti. Stiže delegacija na čelu sa patrijarhom Pavlom. Prođu pored nas, odu napred, poleće avion, a Tale se diže i kreće – pričao je za Blic godinama kasnije Predrag Ejdus.
Pročitajte i Srpski horoskop zbog kog ćete plakati od smeha: Proverite da li ste u znaku promaja, izbeglica, kajmak, ljakse, nestašica… i šta vam predviđaju zvezde

Glumac je nastavio.

– Pitam ga gde će, a on odgovara da ide da pozdravi patrijarha Pavla. Znam koliko smo popili na aerodromu, pili smo i u avionu čekajući VIP goste, molim ga da to ne radi, a on me otkačinje: “Ćuti, ti Jevrejinu, ovo je moj patrijarh!” A pritom je on bio ateista. Ode Tale, nije prošlo dve sekunde i vraća se. Pitam šta je bilo, a on mrtav ozbiljan odgovara: „Izgleda da me nije prepoznao!” I danas kad se setim kako mi to saopštava, vrištim od smeha – sećao se Ejdus.

 

Izvor: opanak

MD MONTEL