Убијен Един Гачић

JP Putevi Brcko

Един Гачић, који се сумњичи за убиство припадника Федералне управе полиције Махира Бегића, те мјештанина Подорашца Сауда Султанића је убијен данас од стране припадника МУП-а Кантона Сарајево у Лепеници код Кисељака.

Полицијски комесар МУП-а сарајевског кантона Мевлудин Халиловић потврдио је информацију за федералне медије. Непотврђене информације кажу да је Гачић убијен након што је претходно отворио ватру на полицију, а у акцији је рањен један полицајац.

Гачић је седам дана био у бјекству након убиства у мјесту Подорашац код Коњица за које је осумњичен а у којем је страдао Сауд Султанић. Един Гачић је такође осумњичен за убиство полицајца у Суходолу код Тарчина које се догодило 9. фебруара.

Све полицијске снаге биле укључене у потрагу за опасним осумњиченим вишеструким убицом, а за информације о његовом кретању Влада Кантона Сарајево понудила је награду од 50.000 КМ.

Ко је Един Гачић?

Гачић је током рата једно вријеме био припадник покрета “Ел муџахедин“. Неколико мјесеци по завршетку рата у БиХ убио је саборца из одреда Исмета Гунића. Осуђен је на осам година затвора, а када је издржао више од двије трећине казне стекао је право на слободне допусте из Казнено-поправног завода Зеница.

Након што је пуштен на слободан викенд, Гачић је 25. августа 2002. године отишао до стана своје мајке Сифете у Зеници и у њу хладнокрвно испалио два хица.

Кантонални суд га је у фебруару 2003. године осудио на јединствену казну од 20 година затвора. Овом казном су Гачићу обједињене пресуде због ранијег убиства саборца и убиства мајке.

Он је средином 2017. године одслужио ову казну и изашао из затвора. Тада је, након што је продао имовину у родној Бањалуци, купио кућу и настанио се у коњичком селу Брђани јер је још као малољетник био у рату на подручју Коњица.

Извор: Мондо

MD MONTEL