У 2019. 5,5 милиона КМ за Градски стадион

JP Putevi Brcko

Влада Брчко Дистрикта на последњој седници одржаној 25. јануара ове године усвојила је тачку дневног реда за реконструкцију Градског стадиона.

Према сазнању Спортског журнала Влада Брчко дистрикта издвојиће у 2019. години пет и по милиона марака за завршетак радова на инфраструктури Градског стадиона који већ годинама “лежи” у полуизграђеном и недовршеном стању и као такав представља својеврсно ругло у граду на Сави.

Одлука о покушају решавања фудбалске инфраструктуре у Брчком од стране Владе Дистрикта може да буде само “ветар у леђа” фудбалерима Јединства и клубу који у овој години слави век постојања (основан 1919. године). Брчаци се тренутно такмиче у Другој лиги Републике Српске, група исток, јесењи су прваци, имају два бода више од главног и јединог конкурента Леотара из Требиња, и на пролеће ће покушати да изборе пласман у Прву лигу српског ентитета.

“Желимо, у години великог јубилеја, с којим може да се подичи мали број клубова у Републици Српској, али и на овим нашим комплетним, некад заједничким просторима, да вратимо Јединство у прволигашку конкуренцију и да створимо предиспозиције да једног дана нападнемо пласман у Премијер лигу БиХ. Јединству је место, по свему, у врху фудбала Републике Српске и БиХ”, истакао је шеф стручног штаба и члан Управног одбора Јединства Нинослав Мирић.

Пре десетак дана играчи су, са малим закашњењем, почели припреме за пролећни део сезоне који почиње 9. марта, а подршка Владе Дистрикта Брчко је неопходна како би клуб у години јубилеја успео да оствари зацртане планове.

“Без логистике Владе Дистрикта Брчко тешко, било шта, можемо да урадимо. Ова прича с Градским стадионом нас храбри и верујемо да ћемо у години када славимо 100. рођендан имати потребну подршку, а у таквим околностима биће и много лакше обезбедити пласман у виши ранг такмичења”, додао је на крају Мирић.

Извор: Спортдц.нет/Журнал.рс

MD MONTEL