ДУЛЕ САВИЋ ПОСЛАО ПОРУКУ ХРВАТИМА: О овим речима прича цео регион

JP Putevi Brcko

Некадашњи фудбалер Звезде популарни Дуле Савић, дао је изјаву о којој ће сигурно причати регион.

– Ми бисмо сами себе требали више да поштујемо, да нам се ово не би дешавало. Да, не дајемо наивно декларативне изјаве. Имамо милион примера протеклих дана и месеци. Веће самопоштовање би спречило овакве ситуације.

– Само се сетите када је председник био у Босни, када је једва избегао догађај у Сребреници, а онда позвао њиховог предстедника да играју шах овде. До дан данас, се не зна које то учинио. Када стално попуштате, а ја јесам да се међусобно поштујемо, али колико поштујеш ти мене и ја ћу тебе. Ти мене не поштујеш, ја са тобом немам шта да радим. Кажем вам, не дај Боже фудбал да се деси да играмо, биће стално овога – почео је Савић и онда закључио:

– Ви морате њима помоћи да оздраве, на жалост. Ја бих волео да смо ми добре комшије. Али, када би они били десети део према нама искрени, колико смо ми према њима, овде би могло нормално да се такмичи. Али, нема лека. Подсетио бих на историју, на коју се сви овде позивају, и натпис са протестантске катедрале у Магдебургу: „Боже, сачувај ме куге, глади и Хрвата“.

Да подсетимо овај цитат  је скован у Европи са почетка 17. века, из времена тридесетогодишњег рата католика и протестаната. Хрвати су у том рату били на страни Хабзбуршке монархије.

Извор: а1инфо.нет

MD MONTEL