ЛЕПТИР У ВЕЧНОСТИ: Певао је “Јелени умиру сами”, и био НАЈВЕЋА И НАЈТРАГИЧНИЈА ЗВЕЗДА српске музике

JP Putevi Brcko

Можда никад нећемо сазнати куда одлазе људи као што је Неша Лептир. Сигурно не у мрак и заборав.

Прича о Неши Лептиру је једна од најлепших и најтужнијих прича домаће сцене. Ненад Радуловић био је вођа групе Последња игра лептира, сјајан уметник, музичар, забављач, али пре свега човек невероватног духа и харизме који је сваком знао да измами осмех, али и који је разумео тугу боље од многих.

Створио је вечне хитове као што су “Наташа”, “Врати се”, “Срце од меда”, “Умиру јелени”, “Груди Балканске”… Који нас и данас возе емоцијама. Био је део Индексовог радио позоришта и многе његове форе и данас би нас насмејале до суза. Постао је добри дух Београда осамдесетих. А онда се изненада разболео.

Имао је тумор у левом тестису, који лекари нису открили на време и који је метастазирао на плућа и мозак. После прве операције је изгубио косу, али од наступа није одустајао.

Неша Лептир преминуо је на данашњи дан, 12. фебруара 1990. Имао је 31 годину, пише Noizz.

Кажу да је, само двадесетак минута пре него што ће заувек затворити очи, на питање: “Како се осећаш?”, с осмехом одговорио: “Па, не могу баш да играм фудбал.” И то истичу као доказ да га препознатљива ведрина и смисао за хумор нису напуштали до последњег дана.

Препричава се и како је пред саму операцију тумора на мозгу, правио шоу на ВМА, певао и глуматао, а кад је анестезија почела да делује, обратио се особљу имитирајући Слободана Милошевића: “А сад, сви на своје радне задатке!” И легао.

Да, Неша Лептир се са својом трагедијом носио на посебан начин, не допуштајући ни себи ни другима да склизну у патетику.

Међутим, то не значи да сам није размишљао о мраку. Наводно је дан пред смрт на полеђини лекарског рецепта исписао своју последњу поруку.

“Време сада стоји, па о вечном мраку не размишљам. А, кад дође време за путовање, купићу карте за добра места”.

То је била тајна коју је на самртничкој постељи чувао иза осмеха.

– Видео сам га како одлази, у ћошку собе на Војномедицинској академији. Јасно сам гледао како креће на пут, из угла оне болничке собе. Баш тада је, са крошњи дрвећа које је стајало под прозором полетело јато птица. Ту слику памтим као да се сада поново одиграва пред мојим очима. Ја не знам шта је “тамо”, после. Али знам да он зна… Мој брат је увек имао две визије: сањао је плави бицикл и ветар у леђа. И данас знам да вози небески плави бицикл, и да му дува у леђа баш тај, исти, небески ветар – рекао је Нешин брат Жељко у разговору за Новости.

Група „Неверне бебе“ је у децембру објавила спот за песму „Сузе са звезда падају“, чији је текст написао Неша Лептир. Песма је требало да се нађе на Нешином новом албуму „Модра бајка“, али мелодију за песму Ненад није успео да напише због опаке болести.

Нашем Неши Лептиру… Спавај мирно, пријатељу, нека су ти звездани путеви небески…

Извор: Дневно.рс/Noizz.рс/ОбјективМедиа

MD MONTEL