Ове категорије возила која неће плаћати путарину у Српској

JP Putevi Brcko

Возила у власништву лица са инвалидитетом, која превозе обољеле од ријетких болести и Републичке управе цивилне заштите ослобођена су плаћања путарине на ауто-путевима и брзим путевима у Српској, потврђено је Срни у Влади Републике Српске.

Одлуку о ослобађању од плаћања путарине донио је у сриједу Надзорни одбор предузећа “Аутопутеви Републике Српске” чиме су Управа и Надзорни одбор овог јавног предузећа реализовали обавезе које су им дате закључком Владе од 12. августа 2018. године.

Надзорни одбор “Аутопутева” усвојио је Правилник о поступку и начину остваривања права на ослобађање плаћања путарине којим су обухваћене поменуте три категорије.

Влада је обавезала Управу и Надзорни одбор “Аутопутева” да ослободе од плаћања путарине возила у власништву лица са инвалидитетом са 80 одсто и више тјелесног оштећења и лица код којих је утврђено тјелесно оштећење које има за посљедицу неспособност доњих екстремитета од најмање 60 одсто.

Закључком Владе повластице су предвиђене и за удружења и савезе организација лица са инвалидитетом, који имају статус удружења од јавног интереса у Српској, те да од плаћања путарине буду ослобођена и возила којим се превозе обољели од ријетких болести у сврху лијечења и возила Републичке управе цивилне заштите.

Извор: СРНА

MD MONTEL