Уведена забрана посјета у брчанској Болници

JP Putevi Brcko

У Брчко дистрикту су, у првој половини овог мјесеца, евидентирана четири обољела од сезонске грипе од чега се двоје налазе на болничком лијечењу. Иако је број обољелих у Дистрикту релативно мањи него у окружењу, превентивно због могућности ширења грипе у брчанској Болници од јуче је уводена забрана посјета свим пацијентима

Овосезонска грипа је у БиХ и земљма региона изазвала велике проблеме јер је значајан број становника оболио од овог вируса. На жалост, подаци говоре да је велики број обољења завршио и са смртним исходом па је тако у БиХ од грипа до сада умрло 40 особа од чега у РС 37, у Србији 23 док је у Хрватској тај број највећи и износи укупно 75 лица што је дупло више у односу на прошлу годину.

“У јануару мјесецу у Брчко дистрикту је званично потвђен вирус грипе код четири особе док је већ у првих петнаст дана овог мјесеца евиденирано такође четворо обољелих од чега се двоје налазе на болничком лијечењу”, казала је прим.др. Анђа Николић, шефица Пододјељења за јавно здравство Брчко дистрикта.

Иако већина љекара истиче да је ово врхунац овосезонске грипе, те да се може очекивати пад броја обољелих, наредних дана др. Николић није баш тако оптимиситична, те истиче да се смиривање грипа може очекивати тек у марту мјесецу

Управо због бојазни да би се број обољелих могао повећати у наредном периоду Пододјељење за јавно здравство Брчко дистрикта   донио је препоруку да се од суботе уводи забрана посјета свим пацијентима у брчанској болници .

Извор: РадиоБрчко

MD MONTEL