У новој верзији “Јежеве кућице” Јежа ће малтретирати банка због неплаћања кредита за кућицу

JP Putevi Brcko

Министарство образовања најавило је како ће се позната дјечја прича Јежева кућица Бранка Ћопића поновно вратити на попис школске лектире. Омиљена басна дјеце која су одрастала у бившој држави вратит ће се у великом стилу и с мало измијењеном причом.

Наиме, како би се будуће генерације припремило за неизвјесност и опасности кредитних задуживања ради куповине некретнине, у новој верзији Јежеве кућице Јеж ће имати проблема с банком код које је дигао кредит за куповину своје “рупе испод букове кладе”. Како дознајемо, на почетку басне незапослени ловац Јеж добити ће писмо од Лије, која ће у новој верзији бити банкарска службеница, а њено писмо ће заправо бити посљедња опомена пред пљенидбу због неплаћања рата кредита.

Због неплаћања рата у причу ће се укључити и полицајац Вук, лицитатор Медо и судски извршилац Вепар. На Јежеву несрећу, прича неће имати срећан завршетак јер ће бити деложиран, а кућа ће му бити продата на аукцији. У министарству вјерују да би погрешну поруку послали дјеци ако би Јеж побиједио банку и државне органе, па желе бити реалистични.

Тврде да су ријетки случајеви кад је неко побиједио државну репресију и банкарски лобији. Зато им је битно послати поруку дјеци да припазе једног дана кад буду одрасли и одлуче се кредитно задужити.

Извор: ОбјективМедиа/newsbar.hr

MD MONTEL